Ei kolmea ilman neljättä?

LIIGA / Ennakko
Ässät ja TPS kamppailevat tärkeistä pisteistä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät ja TPS kohtaavat toisensa jo neljännen kerran tällä kaudella. Porilaiset ovat napanneet voiton kauden jokaisesta kohtaamisesta. Käykö niin myös tällä kertaa?

Ässien paluu joulutauolta oli luokaton ja viisi ensimmäistä peliä joulun jälkeen tuottivat vain yhden voiton. Kurssi on kääntynyt vasta viimeisissä otteluissa, joissa patapaitojen esitys on näyttänyt pitkästä aikaa rennolta.

Porilaisten perusongelmia ei voi kuitenkaan unohtaa. Ässät voitti tiistaina kotonaan Kärpät, mutta on silti Ilveksen ohella sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue. Lisäksi Ässät on ollut tähän mennessä sarjan tehottomin joukkue ylivoimalla. Alivoima on sen sijaan ollut kotijoukkueella melko toimivaa läpi kauden.

Porilaisilla on ollut päivä enemmän aikaa valmistautua lauantai-illan mittelöön. Ässät on pelannut viimeksi torstaina, kun taas TPS pelaa ottelun toisena päivänä peräkkäin. Peli peräkkäisinä päivinä saattaa painaa vierasjoukkueen jaloissa ottelun loppuvaiheilla.

Turkulaisten paluu joulutauolta on Ässien tavoin ollut vaikea. Voittoja on tullut vähän, mutta Poriin joukkue saapuu kahden ottelun pisteputkessa. Tiistaina Ilvestä vastaan joukkue nappasi ilahduttavan 6-2-voiton, ja perjantaina Jokereita vastaan joukkue hävisi vasta voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 2-3.

Sarjan kahdentenatoista majaileva TPS on kerännyt hyvin pisteitä kotipeleistään, mutta vähäinen pistepotti vieraskentiltä on ollut turkulaisten ongelma. Lisäksi Ässien tavoin myös vierasjoukkue on ollut luvattoman heikko ylivoimalla, mutta sen sijaan alivoima on ollut toimivaa.

Kokoonpanohuolia

Ässillä on lauantaina ongelmia hyökkäyspäänmateriaalinsa kanssa. Jesse Joensuu ja Dragan Umicevic ovat lähteneet joukkueesta ja sairastuvalla aikaansa viettävät edelleen Sami Lähteenmäki ja Nico Aaltonen. Lisäksi torstain Saipa-ottelussa Aki Juusela joutui jättämään pelin kesken. Vielä onkin kysymysmerkki, että saako Ässät jäälle edes neljää täyttä hyökkäyskentällistä.

Porilaisten onneksi koko hyökkäys ei ole viimeisimmissä otteluissa perustunut enää pelkästään Stephen Dixonin ja Michael Ryanin hyviin suorituksiin, vaan onnistumisia on tullut myös alemmille ketjuille. Syystä tai toisesta joukkueen tahtotila voittaa ja tehdä ratkaisuja on ollut Joensuun lähdön jälkeisissä kahdessa ottelussa aivan uudella tasolla.

Pata on pitkän heikon jakson jäljiltä löytänyt roppakaupalla lisää tunnetta ja taistelutahtoa. Joukkue on karvannut aiempaa korkeammalta, riistänyt kiekkoja, ja on ennen kaikkea liikkunut aiempaa enemmän. Ässien peli on suoraviivaistunut ja se on näkynyt myös tulostaululla. Maalinteko on ollut Ässille pitkään tuskaa, mutta Kärppiä vastaan tehdyt kuusi maalia olivat lupaava merkki.

TPS:n suurin ongelma on puolestaan puolustus. NHL-vahvistukset ovat jo matkalla Pohjois-Amerikkaan ja sairastupa on täynnä. Joukkue joutuu pärjäämään ilman Travis Ehrhardtia, Timo Seppästä ja Markus Palmrothia, minkä vuoksi puolustus on hyvin junioripitoinen. Odotettavissa onkin jälleen kerran ruuhkaa maalivahti Atte Engrenin maalilla.

Turkulaisten joukkueessa tapahtui suuri muutos, kun floppihyökkääjä Corey Locken sopimus irtosanottiin. Locke ei vastannut odotuksiin, mutta hänen lähtönsä jättää määrällisesti aukon, joka pitää täyttää. Porissa tuota aukkoa tulee täyttämään toista otteluaan TPS:n paidassa pelaava Camilo Miettinen. Kun myös Timo Salo on loukkaantumisen vuoksi sivussa, hyökkäyksessä nuoret omat kasvatit saanevat näytönpaikkoja.

Vierasjoukkue on pelannut ajoittain hyviä otteluita, mutta ehjän ottelun pelaaminen on ollut läpi kauden ongelmallista. Ongelmia on ollut myös itseluottamuksen kanssa. Joukkue on siirrellyt tärkeissä paikoissa turhan paljon vastuuta, eikä turkulaisten riveistä ole löytynyt kaivattua suoraviivaisuutta ja taistelutahtoa maalien tekoon.

Seuraa Heitä

Daniel Brodin #34 | Brynäs

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on ollut läpi kauden Ässien alaketjujen pelaajien parhaimmistoa. Ruotsalainen on kerännyt pisteitä kahdesta edellisestä pelistä.

Tero Koskiranta #60 |

Keskushyökkääjä

TPS:n keskushyökkääjä on ottanut NHL-pelaajien lähdettyä roolia joukkueesta. Hyökkääjä saapuu Poriin kahden ottelun maaliputkessa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Stephen Dixon 0 7 7
2.Veli-Matti Savinainen 4 1 5
3.Michael Ryan 3 1 4
4.Jyri Marttinen 1 2 3
5.Eero Elo 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle