JYPin tähtäimessä Tapparan tuskan lisääminen

LIIGA / Ennakko
Nähdäänkö Louhivaaran tuuletuksia lauantainakin?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
JYP lähtee otteluun tavoitellen tukevampaa sarjajohtoa ja samalla lisäämällä Tapparan tuskaa SM-liigan häntäpäässä.

Lauantai-iltana Jyväskylään saapuu murheellisin mielin oleva Tappara. Se on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan peräti neljä, eikä peli ole kulkenut toivotulla tavalla. Joukkue majailee tällä hetkellä kuntopuntarissa toiseksi viimeisellä sijalla, mikä on saanut fanit todella apeaksi. Tapparan edellisessä ottelussa HPK:ta vastaan fanit ilmaisivatkin mielipiteensä selvästi muun muassa "Nyt ei huvita"-lakanalla.

JYPillä oli ollut monella osa-alueella parannettavaa ennen torstain SaiPa-kamppailua, mutta hurrikaaniryhmä onnistui lähes kaikessa mitä se teki. Kotijoukkue pelasi korkealla itseluottamuksella, karvasi tuttuun tapaan ja oli alati vaarallinen saadessaan kiekon.

Tapparalla tukalat oltavat

Tapparalla ongelmat näyttävät olevan samantapaisia kuin mitä JYPillä oli ennen torstain ottelua. Paitsi kirvesrinnoilla ne ovat vain paljon laajemmat ja syvemmät. Tapparan peli on tällä hetkellä nimittäin todella sekaisin. Puolustajat törttöilevät, ylivoima on tehotonta, eikä kukaan tunnu pystyvän kunnolla pisteiden tekoon.

JYPillä sen sijaan lähtee otteluun loistavista asetelmista. Sen esitys kotiluolassa lappeenrantalaisia vastaan oli niin vakuuttava, että JYPin on epäonnistuttava täydellisesti tai Tapparan on kyettävä ihmeeseen, mikäli tamperelaiset mielivät saalistaa kolme pistettä.

Tapparan suurin ongelma on hyökkäyspäässä. Siellä ei ole tarpeeksi laajalla rintamalla ratkaisijoita, eivätkä he kykene pelaamaan joukkueena. Porkkanapöksyt tuntuvat keskittyvän liikaa yksinyrittämiseen ja unohtavat, että jääkiekko on joukkuelaji. Päävastuun hyökkäyspään onnistuneista ratkaisuista ovat kantaneet teinitähti Aleksander Barkov Jr. ja Jarno Koskiranta. Barkovillakin on menossa kolmen ottelun pisteetön putki ja hän näyttää hieman väsyneeltä. Onko se tosin ihmekkään, kun 17-vuotias pelaa 20 minuuttia ottelua kohden ja kantaa päävastuun joukkueen tehoista.

Isännät tulevat jatkamaan suoraviivaista pelitapaansa edellisestä ottelustan oppineena, sillä kyseinen pelitapa teki tappavan tehokasta tulosta. Mustapaitojen karvauksen aggressiivisyys vaatii puolustajilta paljon, sillä heillä ei ole liikaa aikaa ja tilaa tuhlattavana.

Jyväskyläläiset johtavat sarjaa ja edellinen ottelu oli ehdottomasti yksi heidän kauden parhaistaan. Itseluottamuksesta ei JYPillä luulisi siis olevan pulaa, mutta Tapparan täytyy esittää kauden paras pelinsä, jos mielivät varastaa Jyväskylästä voiton.

JYPin sairastuvalla on seuraavan maajoukkuetauon yli Max Wärn, joka loukkaantui Jokerit-ottelussa.

 

Seuraa Heitä

Elmeri Kaksonen #72 | Ketterä

Laitahyökkääjä

Hankittiin SaiPasta pisteiden tekijäksi. Tällä hetkellä tehot näyttävät plusmiinus nollaa ja yhtä syöttöpistettä. Ei siis aivan sitä, mitä häneltä odotettiin ennen kauden alkua. Saattaa olla hieman kinkkinen seurattava, sillä niin näkymätön hän on tällä kaudella ollut.

Rich Peverley #17 |

Keskushyökkääjä

Mies vaikuttaa turhautuneelta, koska maalitili ei ota avautuakseen. Avaako vihdoin maalitilinsä Tapparaa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle