Väärillä sijoilla

LIIGA / Ennakko
Jesse Mankinen ehti pitää kultakypärääkin. Nyt yksitoista peliä ilman tehoja.
Kuva © Miro Pesonen
Mikäli kaudenalusveikkauksia on uskominen, niin SaiPan ja Pelicansin kohdatessa kolmatta kertaa ovat joukkueet väärinpäin sarjataulukossa. SaiPan oli määrä taistella viimeisen sijan välttämisestä ja Pelicansin piti keikkua pudotuspelijoukkueiden seassa.

Pelicansin peli ei ole sujunut oikeastaan missään vaiheessa tällä kaudella. Voittoja on toki otettu, mutta peli ei ole kulkenut odotetulla tavalla. Kauden paras vaihe osui lokakuun puolen välin nurkille, kun lahtelaiset nappasivat kolme voitto perätysten. Sen jälkeen on peliajatus kuitenkin karannut jonnekin ja tuloksena on ollut kaksi tappiota ja vain yksi tehty maali.

SaiPan kausi on sujunut erinomaisesti, mutta hieman yllättäen ongelmia on ollut kotipeleissä. Vahvana kotijoukkueena yleensä tunnettu SaiPa on kärsinyt kotikaukalossa maalinteko-ongelmista ja onkin sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue. Kun keitokseen lisätään se, että Pelicans on sarjan heikoimpia vierasjoukkueita, saadaan varsin mielenkiintoiset lähtökohdat lauantai-illan paikallispelille.

Kumman peli vapautuu

SaiPan heikot kotipelit ovat kulminoituneet siihen, että maalinteko on ollut täyttä tuskaa. Varsinkin ylivoimalla maalinteko on ollut lähes ylitsepääsemättömän vaikeaa. Ei uskoisi joukkueelta, joka on selvästi tehokkain tiimi ylivoimalla, kun pelaa vieraskaukalossa. Pelicans tarjoaa SaiPalle mielenkiintoisen mittarin tällä saralla, sillä lahtelaiset ovat päästäneet liigajoukkueista eniten maaleja vieraskaukalossa.

Pelicans toivoi saavansa helpotusta tuolle saralla, kun NHL-apu Antti Niemi palasi Pelicansin maalille. Niemen paluu ei kuitenkaan ole tuonut mitään muutosta tilanteeseen, vaikka maalivahti ei mitenkään erityisen huonosti ole pelannutkaan.

Kumpi sitten on vahvoilla, kun molemmat painiskelevat ongelmiensa kanssa? Tuohon kysymykseen on täysin mahdotonta vastata ilman kokeneen meedion ominaisuuksia ja siltikin mentäisiin todennäköisesti metsään. SaiPa on saanut raavittua kolmesta viimeisestä kotipelistään voiton, vaikka on tehnyt vain kuusi maalia varsinaisella peliajalla. Kotijoukkueella on siis puolustaminen ollut hyvällä mallilla, mutta edellisen pelin romahdus Jyväskylässä, jossa omiin kolisi seitsemän kertaa, nostaa tiettyjä kysymyksiä myös tuolle osa-alueelle.

Usein puhutaan, että erikoistilanteet ratkaisevat ottelun. Tuo toteamus on ollut suuressa roolissa viime aikoina nähdyissä Kisapuiston peleissä, tosin vain siltä osin, että SaiPan alivoima on ollut erinomaista. SaiPa on päästänyt kotipeleissään vain kaksi maalia pelatessaan alivoimalla. Erinomainen tilasto, kun pelejä on pelattu kahdeksan. Ja sopivasti Pelicansin suurimmat ongelmat tällä hetkellä ovat ylivoimapelaamisessa.

Sarjan paras alivoima vastaan sarjan heikoin ylivoima, ja heikoin kotiylivoima vastaan heikoin vierasalivoima, tilastoja tuijottamalla pelin voitto jää siis Lappeenrantaan. Onneksi jääkiekko on siitä hieno laji, että yhtään voittoa ei jaeta tilastojen perusteella, vaan pelit on pelattava loppuun asti ennen kuin pisteitä jaetaan.

Seuraa Heitä

Jesse Mankinen #15 |

Laitahyökkääjä

Erinomaisesti kautensa aloittanut Mankinen on ajautunut syviin vesiin. Yksitoista peliä ilman tehomerkintöjä on ajanut hyvän maalintekijän pelaamisen todella väkinäisen näköiseksi. Iski komean maalin Pelicansia vastaan kauden kotiavauksessa, osuisiko jälleen?

Angelo Esposito #7 |

Keskushyökkääjä

Suurin odotuksin Pelicansiin saapunut hyökkääjä ei ole pystynyt vastaamaan odotuksiin. Hyökkäyksen ykkösmieheksi kaavailtu pelaaja on ollut ajoittain täysin turha mies kaukalossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle