Vuoden viimeiset pisteet jaossa Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Tepsivätkö Jukka Rautakorven madonluvut keski-suomalaisten puolustusmuuriin?
Kuva © Jarno Hietanen jarno.hietanen@jatkoaika.com
Hakametsän lauantai-illassa iskevät yhteen liigassa sijoilta seitsemän ja neljä löytyvät Tappara ja JYP. Kumpikin joukkue lähti kauteen menestysodotuksin ja niihin on pystytty vastaamaan vaihtelevalla menestyksellä.

Tappara porskutti parhaimmillaan yhdeksän ottelun pisteputkessa loka-marraskuussa, mutta kauteen on mahtunut synkkiäkin jaksoja. Peli ei ole aina ottanut kulkeakseen ja faneiltakin on tullut välillä rankkaa kritiikkiä.

Viime aikoina vuoristorata on hieman tasoittunut, mutta joukkueen alkuperäinen tavoite eli kuuden parhaan joukkoon pääseminen vaatii vielä kovia ponnisteluja. Maalivahtipeli on noussut kohtuulliselle tasolle, kun Juha Metsola on kantanut jo pidemmän aikaa päävastuun Pekka Tuokkolan joutuessa luukunavaajan rooliin. Metsola on onnistunut melko hyvin ja Tuokkola voi joutua puremaan tuppea vielä pitkäänkin, mikäli tilanne ei dramaattisesti muutu.

Puolustuksessa NHL-apu Kurtis Foster on ottanut roolia ja paikannut maanmiehensä Justin Braunin lähtöä. Muita onnistujia on muun muassa Teemu Aalto. Kapteeni Tuukka Mäntylällä sen sijaan on vielä huomattavasti parantamisen varaa.

Hyökkääjistössä joukkueen ehdoton ykköstähti on ollut Alexander Barkov junior. Barkov junior kantaa joukkueensa kultakypärää ja yhteistyö ketjukavereiden Ville Niemisen ja Jannik Hansenin kanssa on ollut hienoa katseltavaa. Floppi-puolelta löytyy muun muassa Miikka Männikkö, joka jo kaupattiinkin Ruotsiin.

Tapparan harmiksi Barkov junior on Nuorten MM-kisoissa, eikä täten pelaa lauantain ottelussa. Muita poissaolijoita ovat LeKin mukana olevat Henrik Haapala ja Sami Venäläinen. Jan-Mikael Järvinenkään ei ole pelikunnossa.

Vierailija Jyp lähtee kevätkauteen hyvistä asemista

Jyväskyläläiset aloittivat kautensa vahvasti ja ensimmäiset kahdeksan peliä toivat kaikki vähintään pisteen. Joukkue joutui kuitenkin loka-marraskuussa pahaan syöksykierteeseen, joka kuitenkin on oiennut mallikkaasti. Täten joukkue on edelleen kiinni suorassa playoff-paikassa.

Maalivahtiosastolla joukkueen tuki ja turva on ollut Tuomas Tarkki. Puolustajista muun muassa Kristian Näkyvä on ottanut suurta roolia, kun taas Eric Perrin ja Ramzi Abid ovat olleet suurimmassa roolissa hyökkäyksessä. Myös NHL-työsulkuapu Rich Peverley on onnistunut pisteiden valossa hyvin.

Floppiosastolle joutuvat JYPin ulkomaalaisosastolta auttamatta Cory Quirk ja Jason Lepine, joiden panos on jäänyt hyvin heikoksi.

Loukkaantumistilanne jyväskyläläisillä on hyvä, sillä sairastupa ammottaa tyhjyyttään ja farmiseura JYP-Akatemiasta löytyy syvyyttä kokoonpanoon tarpeen mukaan.

Seuraa Heitä

Tuukka Mäntylä #18 |

Puolustaja

Ottaako kapteeni suurempaa roolia, vai jatkuuko vaatimaton vire?

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Millaisen panoksen kultakypärä tuo peliin?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Jannik Hansen 1 2 3
2.Jukka Peltola 1 1 2
3.Tuukka Mäntylä 0 2 2
4.Ville Nieminen 1 1 2
5.Elmeri Kaksonen 0 1 1
JYP M S P
1.Éric Perrin 1 1 2
2.Lars Eller 0 2 2
3.Ramzi Abid 1 1 2
4.Rich Peverley 0 2 2
5.Jyrki Välivaara 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle