Teemu Nurmi ruutinsa kuivumisesta: "Onneksi on laaja materiaali"

LIIGA / Haastattelu
Nurmi painaa menemään, roolissa kuin roolissa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kun laitahyökkääjä pelaa tehollisesti uransa toiseksi parhaan runkosarjan, niin voisi olettaa mielen painuvan, kun pudotuspeleissä ei homma toimi samalla tavalla. Toistaiseksi kiikaritehoilla läpi pudotuspelit mennyt Teemu Nurmi ei sellaista kuitenkaan tunnusta, vaikka pelipaikka on ollut kevään aikana puolustajaa ja maalivahtia lukuunottamatta kaikki mahdollinen.

Aprillipäivän kunniaksi Lukko kävi lyhyehköllä jäällä ja muutenkin maanantaina katkenneen KalPa-sarjan jälkeen ohjelma on ollut kevyttä. Tiivis pudotuspelitahti pitää huolen, että lepoa on oltava oikeassa suhteessa rasitukseen nähden.

- Ei tässä ole ollut mitään ihmeellistä. Ollaan vain palauteltu ja käännetty katseita kohti perjantain peliä. Kroppaa valmiiksi tulevia koitoksia kohti, tiivisti Teemu Nurmi puolivälierien jälkeiset päivät.

Normaalin palauttelun lisäksi olisi Lukon kannalta varsin tervetullutta, että kropan valmistelun lisäksi 30-vuotias laituri olisi saanut hieman maalijyvää mukaan. Pudotuspelien pistetilasto ammottaa nimittäin hänen kohdallaan tyhjänä.

- Itsellä oli vaikeampi sarja, mutta onneksi meillä on laaja materiaali ja siellä on äijiä, jotka tekee. Voitoista tässä kuitenkin pelataan.

Asetelma Lukon ja Tapparan väliselle välieräsarjalle on rakennettu jo kahtena viime keväänä. Kaksi vuotta sitten raumalaisilla oli hädin tuskin haaveita jatkopaikasta, mutta viime keväänä Lukko oli maalin päässä paikasta finaalissa. Tuolloin seitsemännessä ottelussa Lukon ainoan maalin teki juurikin Nurmi.

Tapparan oma kasvatti ei peittele revanssihalukkuutta. Nurmi on Lukon nykyjoukkueessa niitä harvoja, jotka ovat olleet häviämässä molempia välieräsarjoja.

- Totta kai sitä joka vuosi halutaan mennä eteenpäin ja viime vuonna oltiin lähellä. Ja uskon, että me olemme nyt valmiimpia.

Myöskään sitä raumalaistunut hyökkääjä ei peitellyt, että vastaan asettuu kotikaupungin kasvattajaseura. Rauma on tullut tutuksi jo puolen vuosikymmenen ajalta, mutta Tappara on vuosien jälkeenkin erityinen joukkue kohdata.

- Totta kai se tuntuu erityiseltä ja on tosi hieno kohdata ne. Siellä on aloitettu pelaaminen aikanaan ja todella hienoa pelata heitä vastaan.

Vaikka Tapparalla oli omat vaikeutensa puolivälierissä HIFK:ta vastaan, niin se on edelleen hankala vastus ja iso kanto kaskessa ajatellen Lukon haaveita finaalipaikasta. 

- Tappara on kaikin puolin vaarallinen joukkue, joka hyökkää vaarallisesti vastaan. Ehkä juurikin vaarallinen on se oikea sana kuvaamaan heitä.

Viime vuonna oltiin jo lähellä, nyt se ei riitä. Lukko on naulannut tavoitteekseen Suomen mestaruuden ja jotta mahdollisuus sen saavuttamiseen aukeaa, on Tappara kaaduttava neljästi. Miten se tapahtuu?

- Jokaisen sisältä kun se halu ja taistelu löytyy, niin sitä kautta lähdetään. Kun jokainen oikeasti haluaa sitä, niin sillä pääsee jo pitkälle, napauttaa Nurmi.

» Lähetä palautetta toimitukselle