Mielipide

Näkemys: NHL-kauden jatkaminen olisi huonojen ideoiden pitkässä listassa kärkipäätä − "Entä jos joku sairastuu ja kuolee?"

NHL / Kolumni

Viimeisin NHL-kierros pelattiin 11.3. paikallista aikaa. Normaalisti näihin aikoihin pudotuspelit olisivat täydessä käynnissä, mutta nykyisenä poikkeusaikana runkosarjaakin jäi pelaamatta reilut kymmenen kierrosta. Pudotuspelien toteuttamista kuitenkin edelleen kuumeisesti mietitään.

Osa pelaajista on ilmaissut tyytymättömyytensä suunnitelmiin kauden jatkamisesta, ja valmius pelaamiseen – varsinkin pudotuspelien vaatimalla tasolla – onkin helppo kyseenalaistaa.

Soraäänten joukkoon liittyi hiljattain myös supertähti Mitch Marner, joka Twitterissä julkaistulla, alun alkaen ilmeisesti pienelle piirille tarkoitetulla videolla esitti hyvin olennaisen kysymyksen: "Entä jos joku sairastuu ja kuolee?"

Peleistä on pitkä tauko. Harjoittelu ei ole toteutunut normaalisti. Korona on luonut epävarmuutta kaikkeen tekemiseen. Yhdysvalloissa on lisäksi eniten koronatartuntoja maailmassa, joten kontaktiurheilun käynnistäminen olisi melkoisessa ristiriidassa muiden toimenpiteiden kanssa.

Lajin ykkössarjan olisi ehdottomasti pitänyt näyttää esimerkkiä muille ja asettaa pelaajien terveys tärkeimmäksi prioriteetiksi.

Ja vaikka unohdettaisiin kaikki koronarajoitukset, on silti suorastaan järjetöntä miettiä kauden tärkeimpiä pelejä pelattavan fyysisesti – ja mahdollisesti psyykkisestikin – vajaakuntoisena. Jokin erikseen kyhätty poikkeusolojen pudotuspelimalli olisi pelaajien ja valmentajien työtä rankasti aliarvioiva ratkaisu, puhumattakaan mahdollisesta yleisöstä.

Valtaosassa kiekkosarjoja nostettiin kädet pystyyn jo hyvissä ajoin, mutta NHL rimpuilee edelleen päätöksensä kanssa kuin viimeistä linnakettaan epätoivoisesti puolustava sotapäällikkö ymmärtämättä edes omaa ahdinkoaan. Lajin ykkössarjan olisi ehdottomasti pitänyt näyttää esimerkkiä muille ja asettaa pelaajien terveys tärkeimmäksi prioriteetiksi.

Tällaisessa tilanteessa viisautta olisi myöntää, ettei sarjan jatkaminen ole mielekästä – ja alkaa keskittää energiaa varaustilaisuuteen ja seuraavaan kauteen. Kesken jäänyt kausi ilman (uusia) henkilövahinkoja olisi paljon pienempi imagotappio kuin väkisin loppuun pelattu kausi ja mahdolliset koronatartunnat.

Kun lähes koko maailma yrittää hillitä pandemiaa erilaisilla rajoitustoimilla, olisi massiivisen urheilukoneiston käynnistäminen eniten tartunnoista kärsineessä maassa huonojen ideoiden kärkipäätä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös