Mielipide

Kymmenen kysymystä Pekka Lipiäiselle

MESTIS / Kolumni
Jatkoajan haastateltavaksi istuutui Risto Dufvan jouduttua vuodepotilaaksi toinen valmentaja Pekka Lipiäinen.

1. Miten kesäharjoittelu sujui? Oliko harjoitteissa jotakin uutta tai uusia painotuksia verrattuna aiempiin vuosiin?

Kesäharjoittelu sujui hyvin ja pääsääntöisesti kuten aikaisemminkin. Meillä oli yksi leiritys eli pidennetty viikonloppuleiri enemmän kuin viime kesänä. Aloitimme harjoittelun jo huhtikuun lopulla, ja harjoituksia kertyi viisi kertaa viikossa. Lisäksi viikonloppuisin jokainen pelaaja suoritti yhden omatoimisen harjoituksen.

2. Joukkue rakentui jo keväällä pääasiassa viimekautisen rungon pohjalle. Miten uudet pelaajat ovat täyttäneet paikkansa joukkueessa harjoitusotteluiden perusteella?

Tosi hyvin ovat uudet pelaajat paikkansa täyttäneet. Jos harjoitusotteluiden pisteitä katsotaan, niin (Aku) Joki-Erkkilä ja (Tomi) Lindfors löytyvät kärjestä. Tietysti työ on vielä kesken, mutta sopeutumisongelmia ei ole ollut. Paluumuuttajilla sopeutuminen on ollut vielä helpompaa.

3. Miten vertaisit nykyistä joukkuetta viimevuotiseen?

Joukkue on hyvin samantyylinen kuin viime kaudella. Hyökkäys on ehkä hieman vahvistunut, mutta meiltä lähti kiekollisia pakkeja, joten hyökkääjien pelityyli saattaa hieman muuttua.

4. Alkavan kauden joukkue on pitkälti kasassa, mutta haetaanko vielä määrätyille paikoille vahvistuksia?

Ryhmä on tosiaan kasassa, mutta mahdollisten loukkaantumisten tilalle saatetaan vahvistuksia hankkia, varsinkin jos sairaslistalle ilmestyy pitkäaikaispotilaita.

5. Harjoitusotteluissa Jukurit kohtasi tänä syksynä aiempaa useampia liigajoukkueita. Mitä nämä pelit opettivat Jukureille?

Erityisesti ne kasvattivat itseluottamusta. Samalla myös nähtiin missä mennään ja mitä asioita on tehty oikein. Ottelut olivat myös siinä mielessä positiivisia kokemuksia, että altavastaajina me ei oltu yhdessäkään pelissä.

6. Oliko harjoitusotteluita lukumäärältään (11) sopivasti? Miksi Jukurit ei osallistunut harjoitusturnauksiin?

Harjoituspelejä oli riittävästi. Viime vuonna kierrettiin neljä turnausta, eli aivan riittävästi, ja nyt ei haluttu niihin osallistua. Yksittäinen peli antaa kuitenkin aina paljon enemmän.

7. Mitä mieltä olet nuorten maajoukkueen kohtaamisesta sarjan aikana?

Se on hyvä asia ja tuo uutta väriä sarjaan. Jokainen joukkue joutuu kuitenkin tosissaan pelaamaan, mikäli aikoo pikkuleijonat voittaa.

8. Miten Jukurit valmistautuu lokakuussa Slovakiassa pelattavaan Continental Cupin turnaukseen?

Kyllä me siihen aiotaan valmistautua samoin kuin aikaisemminkin. Mitään tarkkaa suunnitelmaa ei ole vielä tehty, mutta tosimielellä lähdetään. Jatkopaikka on tavoitteena, vaikka meidän lohko on todella kova.

9. Mitä joukkueita pidät tulevassa sarjassa Jukurien pahimpina vastustajina?

KalPa ja Sport tulevat varmasti olemaan kovia vastuksia. KooKoossa tapahtui paljon vaihtuvuutta, kuten meillä viime vuonna, mutta KooKoo kuuluu varmasti myös kärkijoukkueisiin. Kiekko-Vantaa, Hermes ja Hokki tulevat varmasti myös olemaan kärjen tuntumassa.

10. Milloin Jukurit syöstään alas Mestiksen huipulta?

Toivottavasti ei ikinä, mutta jokainen peli on meille taas aiempaa haasteellisempi. Meillä ei helppoja pelejä tule tässä sarjassa olemaan, sillä kaikki joukkueet haluavat erityisesti voittaa meidät.

» Lähetä palautetta toimitukselle