Mielipide

Ulkomaalaisten varassa?

LIIGA / Kolumni
Tampereen Tappara on aloittanut alkukautensa huomattavasti ennakoitua pirteämmin. Tähän pirteyteen on ollut myös helposti löydettävissä syy. Kanadalaiskaksikko Shayne Toporowski–Kevin Doell saapui joukkueeseen kauden kynnyksellä ja ykkösketjusta suoraan paikkansa ottanut duo onkin ollut Tapparan hyökkäyspelin sielu.

Shayne Toporowski ja Kevin Doell eivät ole tällä hetkellä aivan kärjessä Tapparan sisäisessä pistetilastossa. Alkukausi on kuitenkin näyttänyt selvää trendiä sen suhteen, että näiden miesten harteilla on ollut paljolti Tapparan yllätyshyvä alku.

Tappara on voittanut vain kahdesti tällä kaudella ilman, että kanadalaiset ovat saaneet tehopisteitä. Näistä ensimmäinen oli kauden avauspeli Ilvestä vastaan, jossa herroista oli mukana vasta Toporowski. Toinen oli TPS-voitto, josta Tappara saa kiittää enemmän turkulaisten huonoutta, kuin omia kotimaisia pelaajiaan.

Kun asian kääntää toisinpäin, voi huomata, että Tappara on jäänyt ilman pisteitä vasta kerran silloin, kun kanadalaisista edes toinen on onnistunut juonimaan itsensä valotaululle hyvässä.

Muutkin hyökkääjät ovat toki tehtailleet pisteitä, mutta enemmänkin nämä tehot ovat olleet hyvää komppaamista kanadanavuille silloin, kun heillä on kulkenut. Niclas Lucenius on saanut nauttia kanadalaisten vierellä pelaamisesta ja tehnyt tehoja. Tuomas Vänttiseltä
on nähty myös muutama tärkeä maali. Edelleen silti pätee se, että kotimainen hyökkäyskalusto ei ole vielä juurikaan yksin pelejä Tapparan eduksi ratkaissut.


Tapparan ulkomaalaissektori levenee.
Vesa-Pekka Ruohonen - vesa-pekka.ruohonen@jatkoaika.com

Jokainen voi kysyä itseltään, missä Tappara tällä hetkellä seilaisi ilman kyseisiä vahvistuksia.

Kyseinen tendenssi on toki huomattu Tapparan valmennusjohdossakin, sillä Lukko-peliin Doell johti ykkösketjua ja Toporowski viiletti kakkosessa Vänttisen ja Jouni Virpiön kaverina. Tällä varmasti haluttiin saada vastuuta jaettua laajemmalle rintamalle, mutta
tuloksena oli melkeinpä Tapparan kauden heikoin esitys.

Koska joukkueen käyrässä oli havaittavissa Lukko-pelissä selvää laskusuhdannetta, tuleekin hyvään saumaan Tapparan kolmannen kanadalaisen Steve Guollan saapuminen lähiaikoina. Hänen kuntonsa on arvoitus, mutta on selvää, että kokenut kanadalaissentteri avaa Tapparan hyökkäyskoostumuksille olennaisesti lisää vaihtoehtoja.

Yksi on silti varmaa – Tappara ei ole Guollan saapumisen jälkeen ainakaan vähempää ulkomaalaistensa varassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös