Nuoret Leijonat päätti turnauksen nousujohteiseen esitykseen. Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista 1−1 ja Suomi osoitti heti erän alussa, että se halusi pelata voitokkaan erän turnauksen päätteeksi.
Mikko Petman ohjasi Suomen johtoon ja asetti Venäjän takaa-ajajaksi. Rauman Lukon hyökkääjä oli ollut aiemmin turnauksessa yritteliäs ja hänellä oli ollut lukuisia paikkoja maalintekoon.
Alusta asti oli selvää, että pronssimitalit kiinnostavat kumpaakin joukkuetta. Mitalinkiilto heijastui paitsi yritteliäisyytenä, myös hermostuneisuutena. Venäjä sai tekemisensä kuntoon nopeammin ja pääsi hätyyttelemään Kari Piiroisen vartioimaa maalia.
Venäjä hallitsi hienokseltaan avauserää ja sillä oli erässä paremmat maalipaikat. Ensimmäinen erä osoitti, että pronssisten mitalien voittaminen vaatisi onnistunutta viisikkopeliä, sillä erikoistilanteita ei nähty.
Ilja Safonovin vietyä Venäjän nuoret johtoon oli Nuorten Leijonien pystyttävä vastaamaan tempoon. Keskialue ylittyi vikkelästi ja Kasper Simontaival etunenässä osoitti, että Suomi pystyi enenevissä määrin haastamaan Venäjää liikkeessä.
Alun vauhdikkaan suihkimisen jälkeen kenttätapahtumista tuli astetta seesteisempiä. Nuoret Leijonat onnistui tasoittamaan kamppailun, kun Anton Lundell ohjasi Topi Niemelän lähettämän kiekon ohi Jaroslav Askarovin. Molemmat joukkueet pääsivät myös ylivoimien makuun, mutta niistä ei syntynyt pronssimitaleita lähemmäksi tuovia tekoja.
Pelikello kului ja voitontahto nousi esiin
Molemmilla joukkueilla oli toisessa erässä mainioita maalipaikkoja, mutta myös puolustuspelaaminen tiivistyi kummassakin päässä. Venäjä sai kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen, kun Santeri Hatakka laukoi siniviivalla ilman kiekkoa ja vastustaja karkasi. Jegor Tšinahovin yritys jäi puolitiehen.
Suomalaispuolustaja Eemil Viro koki kovia yrittäessään maalintekoa juuri ennen toista erätaukoa. TPS-pakki liukui ruman näköisesti päin laitaa ja häntä hoidettiin kuntoon kolmanteen erään mentäessä.
Kolmannessa erässä Suomi otti ohjat käsiinsä ja Askarov joutui Venäjän maalilla olemaan tarkkana lisämaaleja metsästäneen leijonalauman kanssa. Katsomokomennukselta palannut Järventie oli myös päätöserässä energinen, kun taas Brad Lambertia ei jäällä nähty. Joukkueen kuopus pelasi vain avauserässä muutaman minuutin.
Petmanin vietyä Suomen johtoon pelasi Nuoret Leijonat johtoasemassaan jämäkästi. Joukkue esti Venäjän pääsyn hyökkäysalueelle ja lopulta venäläiskapteeni Vasili Podkolzinin 2+2 minuutin jäähy korkeasta mailasta kuusi minuuttia ennen loppua pönkitti pronssimitalien tuloa Suomeen. Lambert pääsi myös mukaan erikoistilanteeseen, joten loukkaantumisesta hänen kohdallaan ei ollut kyse.
Venäjä sai vielä kapteeninsa jäähyn jälkeen muutaman minuutin paineen Piiroisen vartioimalle maalille. Päävalmentaja Igor Larionov otti aikalisän kehittääkseen jotain, jolla Venäjä saisi punnerrettua pelin tasoihin ja jatkoajalle. Nuorten Leijonien kippari Lundell oli kuitenkin Larionovin suunnitelmista toista mieltä ja kiskaisi ratkaisun tyhjään venäläismaaliin. Juuso Pärssinen kaunisteli lukemat vielä 4−1:een niin ikään tyhjään maaliin.
Suomen pelaajien kauloihin pujotettiin pronssiset mitalit ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006. Viimeisimmät Nuorten Leijonien mitalit alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa olivat maailmanmestaruudet vuosilta 2014, 2016 ja 2019.