Keskiympyrä: Suomalaiset supertähdet sammuksissa, Avalanche kriisissä – maalivahdille Hart?

NHL / Podcast
Sebastian Aho on jälleen kerran suuressa tulosvastuussa Carolina Hurricanesin hyökkäyksessä.
Kuva © Josh Lavallee / NHLI via Getty Images
Keskiympyrän kauden viides jakso pureutuu NHL:n runkosarjan alkuun ja sen tarjoamiin yllätyksiin. Edmonton Oilersin ja Colorado Avalanchen kaltaiset suursuosikit ovat tuskailleet pelinsä kanssa, kun taas pohjalle povattu Calgary Flames on säväyttänyt otteillaan. Jaksossa ennustetaan myös runkosarjapalkintojen voittajia.

Keskiympyrä-podcastin viides jakso perkaa runkosarjan ensimmäisiä kierroksia ja niissä nähtyjä otteita. Ääniaalloilla näkemyksiään ovat jakamassa Jatkoajan toimittajat Antti Nikulin, Aki-Petteri Pulkkinen ja Eemeli Aho. Avauskierrosten annin ohella jaksossa ennustetaan runkosarjapalkintojen voittajia sekä tulevaa Stanley Cup -mestaria.

NHL:n runkosarja on pyörähtänyt liikkeelle ja se on tarjonnut heti odottamattomia suorituksia. Monessa paikassa ennalta pohjalle tuomittu Calgary Flames on aloittanut kautensa tappioitta, hiipumassa olleen tähtensä Jonathan Huberdeaun johdolla.

Flamesin ja Huberdeaun ohella pirteän alun ovat saaneet myös uutuusseura Utah Hockey Club sekä pelaajista New Jersey Devilsin Seamus Casey ja Pittsburgh Penguinsin konkari Jevgeni Malkin.

Flamesin tähänastisen menon lyötyä kaikki NHL-seuraajat ällikällä, ovat samaan negatiivisessa mielessä pystyneet kolme Läntisen konferenssin kärkijoukkuetta. Juontajakolmikon papereissa Colorado Avalanche, Edmonton Oilers ja Nashville Predators ovat pettäneet selvästi pahimmin odotuksiin nähden.

Suomalaiskiekkoilijoiden alku on ollut kaksijakoinen. Tähtipelaajista Sebastian Ahon tehot antavat odottaa itseään, kiekot eivät ole tarttuneet Juuse Sarokselle, ja Aleksander Barkov joutui viikoiksi sivuun loukkaantumisen vuoksi. Ilonaiheita ovat sen sijaan tuottaneet pienemmän roolin pelaajat Jesse Puljujärvi, Oliver Kapanen ja Aatu Räty

Runkosarjan palkintoveikkauksissa yllätyksiä pedataan parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn sekä arvokkaimmalle pelaajalle myönnettävän Hart Trophyn saajiksi. Finaalipaikkaa ja mestaruutta sen sijaan povataan "tylsästi" suurimmille ennakkosuosikeille Dallas Starsille ja Oilersille.

Keskiympyrän kauden viidennen jakson sisältö:

Alkusanat (00:09)
***
Suomalaisten kaksijakoinen kauden alku: supertähdet sakkaavat, rivipelaajat vahvoina (01:53)
Avauskierrosten yllättäjät (10:30)
Taisteleeko Montréal Canadiens pudotuspelipaikasta? (17:43)
Flopanneet joukkueet löytyvät lännestä (22:24)
***
Runkosarjan palkintoveikkaukset (37:25)
Veikkaukset finaalijoukkueista ja tulevasta mestarista (49:40)
***
Ottelunostot (53:39)
***
Kuumat väitteet kaudelle (55:45)

Podcast-jakso on nauhoitettu keskiviikkona 16.10.2024.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrän seuraava jakso ilmestyy vajaan kahden viikon kuluttua, jolloin ennakoidaan Four Nations Face-Off -turnaukseen osallistuvien maiden kokoonpanoja.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan viidennellä tuotantokaudella ohjelman juontajina toimivat Antti Nikulin, Eemeli Aho ja Aki-Petteri Pulkkinen.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta. Myös Jatkoajan muut somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle