18 vuoden piina ohi − JYPin naiset murskasivat tiensä mestariksi

Muut Sarjat / Uutinen
Painopiste oli pitkälti HPK:n päädyssä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Yli 1600-päinen kiekkoyleisö todisti todellista kiekkotrilleriä naisten liigan kolmannessa finaalissa. Lopulta JYP nappasi seurahistoriansa kolmannen mestaruutensa 1−0-jatkoaikavoitolla. JYP ei hävinnyt koko kaudella yhtäkään ottelua.

JYP ja HPK ottivat toisistaan kolmannen kerran mittaa keskiviikkona Jyväskylässä. Naisten liigan finaalisarja oli ennen keskiviikon kolmatta ottelua JYPin 2−0-johtotilanteessa, joten jyväskyläläisillä oli mahdollisuus ratkaista mestaruus.

Koko kauden ilman yhtäkään tappiota viilettänyt hurrikaaniryhmä hallitsi pitkälti myös kolmatta finaalipeliä. HPK:n taktiikka oli enemmän tiukan puolustuksen varassa, kun taas JYP pyrki hallitsemaan kiekkoa.

Virheitä sattui kuitenkin molemmin puolin, mikä avasi loistavia maalipaikkoja molemmille joukkueille. Loistavasti pelanneet maalivahdit, JYPin Meeri Räisänen ja HPK:n Kiira Laine pitivät pitkään pelin maalittomana.

JYP pääsi vielä aivan viimeisillä minuuteilla ylivoimalle, mutta useista hyvistä paikoista huolimatta ottelu venyi jatkoajalle. Heti alkuun hämeenlinnalaisille aukesi oiva paikka sarjan ratkaisun venyttämiseen, mutta Ida Karjalainen hukkasi kiekon kesken läpiajonsa.

JYP piti jatkoajalla painopisteen todella väkevästi HPK:n päädyssä. Maalia ei kuitenkaan tuntunut tulevan millään, kunnes Tanja Niskanen pääsi sutimaan kiekon verkkoon ajassa 73.51.

Näin JYP voitti sarjan puhtaasti 3−0-voitoin. Huomionarvoista on myös se, että HPK ei onnistunut tekemään sarjassa ainuttakaan maalia. Mestaruus oli JYPille sen seurahistorian kolmas. Edellistä mestaruudesta oli ehtinyt kulua jo 18 vuotta.

− Kyllä tämä meiltä kärsivällisyyttä vaati. Todella iso juttu sekä meidän joukkueelle että koko kaupungille, summasi päävalmentaja Katja Saari.

HPK:lle hopea oli seurahistorian ensimmäinen. Hämeenlinnalaisten palkintokaapista löytyy myös yksi mestaruus ja neljä pronssia.

Juttua muokattu 21.57: Päävalmentajan kommentti lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle