HIFK sai ikäviä loukkaantumisuutisia – Jasu sivussa miltei puoli vuotta, myös Mäkiaholle pitkä huili

LIIGA / Uutinen
Juhani Jasu on sivussa pitkään.
HIFK tiedotti perjantaina kahden hyökkääjän loukkaantumisesta.

Hyökkääjät Juhani Jasu ja Daniel Mäkiaho ovat pitkään sivussa HIFK:n kokoonpanosta. Seura tiedotti asiasta perjantaina verkkosivuillaan. Tiedotteen mukaan Jasun vamma vaatii leikkaushoitoa, ja hän on sivussa kaukaloista noin viiden kuukauden ajan. Mäkiahon toipumisennusteeksi puolestaan arvioitiin 5-6 viikkoa. Kumpikin hyökkääjistä siirtyi Helsinkiin kuluvaksi kaudeksi.

Jasun, 36, kohdalla pitkä loukkaantuminen on erityisen harvinainen, sillä hän on pelannut joka kaudella vähintään 48 runkosarjaottelua kaudesta 2009–10 alkaen. Lukko-kasvatti juhli Liiga-uransa 900. ottelua viime viikolla Tapparaa vastaan.

Alkaneella kaudella TPS:n paidasta punaisiin siirtynyt Jasu on iskenyt yhden maalin viiteen otteluun. Kokeneen keskushyökkääjän sopimus HIFK:n kanssa on kaksivuotinen.

Jukureista kesällä saapunut Mäkiaho ehti pelaamaan neljässä runkosarjaottelussa ennen loukkaantumista. Hän merkkautti otteluissa yhden syöttöpisteen.

Kumpikin pelaaja pelasi vielä HIFK:n edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan viime lauantaina.

Loukkaantumisten myötä HIFK:n kokoonpanoon perjantain Lukko-otteluun nousee Liiga-tasolla debytoiva Aatu Karjalainen. Harjoituskaudella edustusjoukkueessa esiintynyt 19-vuotias on pelannut alkukaudesta kuusi ottelua U20 SM-sarjassa tehoin 1+6.

» Lähetä palautetta toimitukselle