Huojentavia uutisia Montréalista – Patrik Laineen vamma ei vaadi leikkaushoitoa

NHL / Uutinen
Patrik Laine kuuli lääkärin diagnoosin polvensa tilanteesta. Arkistokuva.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Patrik Laineen polvivamma osoittautui pelättyä lievemmäksi. Suomalaishyökkääjä on arviolta kahdesta kolmeen kuukautta sivussa venähtäneiden nivelsiteiden vuoksi.

Montréal Canadies kertoi myöhään tiistaina Suomen aikaa, että suomalaishyökkääjä Patrik Laineen polvivamma ei vaadi leikkaushoitoa. Seuran tiedotteen mukaan Laineen vasemman polven nivelsiteet venähtivät, ja tämä pitää pelaajan sivussa tositoimista kahdesta kolmeen kuukautta.

Laine loukkasi polveaan lauantain harjoitusottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan törmättyään yhteen Maple Leafsin Cédric Parén kanssa. Suomalaistähden polvi vääntyi tilanteessa ikävän näköisesti ja hänet jouduttiin taluttamaan pois jäältä.

Laine siirtyi täksi kaudeksi Columbus Blue Jacketsista Montréal Canadiensiin vaihdossa puolustaja Jordan Harrisiin ja kesän 2026 toisen kierroksen varausvuoroon.

Laineen viime kausi oli rikkonainen, ja hänelle kertyi vain 18 ottelua murtuneen solisluun vuoksi. Tammikuussa hän hakeutui NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen NHLPA:n pelaajien hoito- ja tukiohjelmaan, josta hän pääsi pois heinäkuun lopulla.

Alun perin Winnipeg Jetsin varaama suomalainen pelaa yhdeksättä kauttaan NHL:ssa. 480 ottelussa hyökkääjä on summannut tehot 204+184=388.

» Lähetä palautetta toimitukselle