Iikka Kangasniemi palaa Pelicansin riveihin − "Taito ja kokemus tekevät hänestä tärkeän lisän sekä jäälle että koppiin"

LIIGA / Uutinen
Kangasniemi aloittaa jo kuudennen kautensa Pelicansissa.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans vahvistaa hyökkäystään tutulla pelaajalla, kun Iikka Kangasniemi palaa vuoden tauon jälkeen lahtelaisryhmään.

Iikka Kangasniemen sopimus Pelicansin kanssa on kaksivuotinen. Sopimukseen sisältyy ulkomaan optio kaudelle 2025–26.

− Ihan mahtavaa tulla takaisin Lahteen. Siellä on tehty hyvää työtä useita vuosia ja tälle kaudelle on saatu taas kova joukkue kasaan. Motivaatio on todella korkealla ja tavoite on tietenkin päättää kausi korkeimmalle korokkeelle, Kangasniemi totesi.

Kangasniemi, 29, on lahtelaisille hyvinkin tuttu pelaaja, sillä väkkärämäinen laitahyökkääjä on kantanut Pelicans-paitaa kaikkiaan viiden kauden ajan, viimeisimmäksi kaudella 2022–23. Tuolloin Kangasniemen kaulaan ripustettiin kauden päätteeksi SM-hopeaa. Yhteensä Kangasniemi on pelannut urallaan 393 Liiga-ottelua.

Viime kauden Kangasniemi pelasi Tšekin Extraliigassa HC Energie Karlovy Varyssa. Kausi oli haastava niin joukkueelle kuin Kangasniemellekin, sillä joukkue sijoittui runkosarjassa vasta 11. sijalle ja putosi pudotuspelien avauskierroksella Ceske Budejovicelle 3–0-otteluvoitoin. Kangasniemi teki runkosarjassa 43 otteluun tehot 4+17 ja merkkautti kolmessa pudotuspeliottelussa kaksi tehopistettä.

− Iikka on poikkeuksellisen taitava ja nopea hyökkääjä, joka tuo joukkueeseemme runsaasti hyökkäysvoimaa ja luovuutta. Hän pystyy parhaimmillaan ratkaisemaan pelejä ja tuomaan tehokkuutta joukkueeseen. Hänen taitonsa ja kokemuksensa tekevät hänestä tärkeän lisän sekä jäälle että koppiin, kommentoi Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle