Mielipide

Uusi päävalmentaja, tutut runkopelaajat – Pelicansilla on edellytykset menestyä tänäkin vuonna

LIIGA / Kolumni
Pelicans lähtee tulevaan kauteen uudella päävalmentajalla, mutta pelaajamateriaali on pysynyt ydinpelaajien osalta kiitettävällä tavalla kasassa kapteeni Miika Roineesta lähtien.

Pelicansilla on kaksi finaalikautta takana, ja tulevaan kauteenkin joukkue lähtee ennakolta vahvana haastajana isoille seuroille.

Selvää on, että päävalmentajan muutos on iso tekijä Pelicansin osalta ja sen osalta ei toistaiseksi voi kuin antaa pelien sekä tuloksen näyttää, mihin Juhamatti Yli-Junnila tulee pussinokat johdattamaan lähtökohtaisesti neljävuotisen sopimuksensa aikana.

Uuden käskijän omien sanojensa mukaan lahtelaisten peli-identiteetti ei muutu, joten jatkuvuuden kannalta Pelicansilla pitäisi olla asiat isossa kuvassa hyvin.

Pelaajamateriaali on jälleen terveenä ollessaan varsin kilpailukykyinen. Pelicansilla on kaksi selkeää tulosyksikön ketjua, jotka rakentuvat tuttujen nimien varaan. Viime kaudella paljon yhdessä pelannut Lars BryggmanPatrik CarlssonRyan Lasch-kolmikko tekee jälleen tasaisesti tulosta.

Toiseksi ketjuksi valmennusryhmä on harjoitusotteluiden perusteella kaavaillut Iikka KangasniemiElias VilénLuboš Horký-trioa. Kangasniemen avut tiedetään, mutta Viléniltä kaivataan alkavalla kaudella lisää härkämäisyyttä keskikaistalla työskentelyyn ja maailmanluokan laukauksella varustetulta Horkýlta, noh, laukauksia.

Paperilla laadukkaan kärkikuusikon takana on Antti Tyrväisen ympärille viime kauden tapaan rakennettu vahva ja luotettava nelosketju sekä kolmosketju, johon riittää rotaatiossa pelaajia näytönpaikkoja varten.

Puolustuksessa riittää vahvaa peruspelaajaa muun muassa Michal Jordánin, Libor Zábranskýn sekä Michael Vukojevicin muodossa. Ylivoimapelin viivapelotteeksi on hankitty Wyatt Kalynuk, jolla on suuret saappaat täytettävänään Filip Králin lähdettyä lahtelaisseurasta. Heidän takanaan on myös nuoria puolustajia, jotka kirittävät kokeneempia.

Maalivahtiosastolla 24-vuotiaat Jasper Patrikainen sekä Olof Lindbom muodostanevat lähtökohtaisesti tasapäisen kaksikon, jolla kelpaa lähteä kauteen.

Isossa kuvassa Pelicansilla on siis kaikki edellytykset menestyä jälleen keväällä, mikäli neljän vuoden prosessinsa ensimmäistä vuotta käynnistelevä Yli-Junnila valmennustiimeineen saa joukkueen operoimaan kaukalossa vaadittavalla tasolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös