Ilves julkisti tilikauden tuloksensa – pysyi voitollisena

LIIGA / Uutinen
Ilveksen tie nousi pystyyn viime kaudella puolivälierissä KalPaa vastaan. Taloudellisesti jäätiin kuitenkin plussan puolelle.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Ilves-Hockey Oy:n viime tilikausi oli lopulta voitollinen.

Tampereen Ilveksen taustayhtiö Ilves-Hockey Oy julkaisi perjantaina tilikauden tuloksensa ajalta 1.5.2023–30.4.2024.

Liikevaihto pysyi suurinpiirtein samana kuin edellisellä tilikaudella, ollen noin 14,5 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos oli lopulta 16 tuhatta euroa. Edellisellä tilikaudella liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa ja tulos 1,2 miljoonaa euroa.

Syy laskeneeseen tulokseen on edellistä kautta pienempi ottelu- ja yleisömäärä. CHL- ja Liiga-otteluiden yhteenlaskettu yleisömäärä kaudella 2022–23 oli 335 110 katsojaa, kun kaudella 2023–24 silmäpareja lehtereiltä löytyi 288 974. Tiedotteessa syyksi mainitaan myös vähentynyt aitio- ja ravintolamyynti.

Tilikauden aikana yhtiö sijoitti myös merkittävän summan jalkapallon puolella vaikuttavan Ilves Edustus Oy:n osakeantiin. Ilves-Hockey Oy kuuluukin nykyään samaan konserniin Ilves Edustus Oy:n sekä Tammelan uuden jalkapallostadionin operaattori Ilves Stadion Oy:n kanssa.

Koko konsernin liikevaihto oli tilikaudella 15,5 miljoonaa euroa ja tulos oli miljoona euroa tappiollinen. Tämä selittyy Ilves Edustus Oy:n liiketoiminnan uudelleenorganisoinnilla sekä uudella stadionilla. Konsernin tilikausi alkoi vasta syyskuun alussa, kun konsernisuhde syntyi.

Ilves sijoittui viime kaudella runkosarjassa toiseksi. Tie nousi pystyyn lopulta puolivälierissä, kun se hävisi pronssiotteluun asti edenneelle KalPalle voitoin 1-4.

» Lähetä palautetta toimitukselle