Jakub Málek pelaa ensi kaudella Ilveksessä lainalla

LIIGA, NHL / Uutinen
Málek torjuu tamperelaisjoukkueen maalilla ensi kaudella.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
NHL-seura New Jersey Devils lainaa Jakub Málekin Ilvekseen ensi kaudeksi.

Ilves saa ensi kaudella nauttia tutun maalivahdin palveluksista, sillä NHL-seura New Jersey Devils lainaa sopimuspelaajansa Jakub Málekin, 22, tupsukorviin. Tšekkiläistorjuja on pelannut Ilveksessä kahdella edelliskaudella 49 runkosarjaottelua, kuusi pudotuspeliottelua ja kuusi CHL-ottelua.

Viime kaudella Málek pysäytti kiekkoja 27 runkosarjamittelössä 91,46 prosentin varmuudella. Hänen voittoprosenttinsa 74 oli Liigan paras.

− Jakub Málekin pelillinen ja fyysinen kehitysprosessi on edennyt Ilveksessä täysin odotetusti viime kausien aikana. Odotamme kehityksen jatkuvan ensi kaudellakin ja hänen olevan sen jälkeen valmis siirtymään Pohjois-Amerikkaan. On hienoa, että New Jersey Devils näki Ilveksen edelleen Jakubille parhaaksi paikaksi kehittyä. Iso kiitos heille erinomaisesta yhteistyöstä, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

Maajoukkueeseenkin Ilves-vuosiensa aikana noussut Málek solmi kaksivuotisen NHL-tulokassopimuksen hänet varanneen Devilsin kanssa toukokuussa, muutama kuukausi sen jälkeen, kun hän oli allekirjoittanut jatkopahvin Ilvekseen. Maalivahti saattaa lainapestistään huolimatta osallistua syksyllä Devilsin harjoitusleirille.

» Lähetä palautetta toimitukselle