Juhamatti Aaltonen nousi sivuamaan pudotuspeliennätystä

LIIGA / Uutinen
Aaltonen teki pudotuspelien neljännen jatkoerämaalinsa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Juhamatti Aaltonen ratkaisi Ilveksen ja Kärppien välisen kolmannen puolivälieräottelun, kun jatkoerää oli pelattu 7.26. Ratkaisu syntyi ylivoimalla, kun Ilveksen Leo Lööf istui 2+2-minuuttista rangaistusta korkeasta mailasta, jossa uhrina oli Saku Mäenalanen.

Aaltonen teki ensimmäisen pudotuspelien jatkoerämaalinsa jo vuonna 2009, jolloin hän ratkaisi Kärpille finaalipaikan Bluesia vastaan kuudennessa välieräottelussa.

Vuonna 2014 Aaltonen ratkaisi kaksi ottelua jatkoerissä. HPK:ta vastaan pelatussa puolivälieräsarjassa Aaltonen ratkaisi kolmannen ottelun, ja kausi päättyi Kärppien voittaessa mestaruuden seitsemännessä finaalissa Aaltosen tekemällä jatkoerämaalilla.

Aikaisemmin neljään jatkoerämaaliin oli yltänyt Esa Pirnes, joka ratkaisi vuonna 2003 ensimmäisen ja kolmannen finaalin. Jälkimmäinen osuma takasi Tapparalle mestaruuden. Vuonna 2006 Bluesia edustanut Pirnes osui niin ikään kahdesti jatkoerissä: hän ratkaisi JYPiä vastaan 1. kierroksen ottelusarjan kolmannessa pelissä. Kevään toinen jatkoerämaali syntyi viidennessä puolivälierässä Kärppiä vastaan, jossa hän pelasti Bluesin kaudelle jatkoa vielä yhden ottelun ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle