KalPan naiset vankisti puolustuspäätään kolmella pelaajalla − mukaan toinen japanilaisvahvistus

Auroraliiga / Uutinen
Elli Mäkelä jatkaa KalPassa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
KalPan naisten liigajoukkue on tehnyt jatkosopimuksen Elli Mäkelän kanssa. Noora Oksanen palaa Kuopioon Ilveksestä ja Ota Kokoro saapuu Savoon Japani mestarijoukkueesta.

KalPan naisten liigajoukkue tiedotti keskiviikkona tehneensä ensi kauden sopimukset kolmen puolustajan kanssa. Elli Mäkelä jatkaa kuopiolaisten riveissä, Noora Oksanen palaa kierrokseltaan KalPaan ja Ota Kokoro vahvistaa ryhmää tuoreena Japanin mestarina.

Mäkelä, 23, aloittaa viidennen kautensa KalPassa. Viime kaudella hän kuului joukkueen kapteenistoon ja syötti 16 maalia runkosarjan 32 ottelun aikana. Kausi oli puolustajalle uran toiseksi tehokkain, sillä toissa kaudella hän iski 33 runkosarjaottelussa 9+20=29 pistettä.

Oksanen, 21, palaa Kuopioon lähdettyään seurasta kaudella 2021−22. Hän ehti poissa ollessaan edustaa Naisten Liigassa HPK:ta ja Ilvestä. Viime kaudella hän pelasi tamperelaisjoukkueessa 11 runkosarjaottelua tehoin 0+2.

Kokoro, 24, pelasi viime kaudella kotimaansa Japanin pääsarjaa Seibu Princess Rabbitsissa ja voitti mestaruuden. Hän teki kuudessa ottelussa tehot 1+1=2. 

− Kiitos tästä mahtavasta tilaisuudesta olla osa KalPaa. Teen parhaani auttaakseni joukkuetta, japanilaispuolustaja virkkoi tiedotteessa.

Kokoro ei ole Naisten Liigan eikä KalPan ainut japanilainen, sillä savolaisryhmään kuuluu myös hyökkääjä Lunasa Sano, joka kiekkoili KalPassa jo viime kaudella, kun joukkue voitti SM-pronssia.

» Lähetä palautetta toimitukselle