Kanada täydensi 4 Nations -turnauksen valmennustaan neljällä kovalla nimellä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Peter DeBoer on yksi Kanadan neljästä apuvalmentajasta 4 Nations -turnauksessa.
Kuva © Glenn James / NHLI via Getty Images
Kanada täydensi päävalmentaja Jon Cooperin ryhmään neljällä huippuammattilaisella.

Jon Cooper on Kanadan päävalmentaja tulevassa 4 Nations -huipputurnauksessa. Tampa Bay Lightningin pääluotsi saa apureikseen neljä kovaa nimeä: Bruce Cassidy, Rick Tocchet, Peter DeBoer ja Misha Donskov hyppäävät vaahteralehtipaitojen penkin taakse.

Liki vuosikymmenen NHL-päävalmentajana toiminut Cassidy on edelliset kaksi kautta luotsannut Vegas Golden Knightsia. Hän luotsasi ryhmän toissa kaudella Stanley Cupin mestaruuteen. Ennen aikaansa kasinokaupungissa Cassidy vaikutti pitkään Boston Bruinsin organisaatiossa.

Tocchet on kaksinkertainen Stanley Cup -mestarivalmentaja Pittsburgh Penguinsin ajoiltaan. Tuoreimpana pestinään hän on luotsannut kahden viime kauden aikana Vancouver Canucksia. Kaudella 2021−22 hän ei valmentanut missään joukkueessa, mutta kaikkinensa hän on työskennellyt NHL:ssä valmennustehtävissä vuodesta 2002 lähtien kuudessa eri joukkueessa.

DeBoer on valmentajana voittanut maajoukkueessa maailmanmestaruuden niin miehissä kuin alle 20-vuotiaissakin. Hänellä onkin vahva tausta myös nuorten valmentamisesta. Liki 15 vuotta kestäneellä NHL-valmennusurallaan hänet on nähty monen joukkueen penkin takana. Viimeisimpänä DeBoer on luotsannut Dallas Starsia.

Starsista Kanadan 4 Nations -valmennusryhmään ponnistaa myös teksasilaisten apuvalmentaja Donskov, joka ehti voittaa Stanley Cupin Golden Knightsin mukana ennen siirtymistään Starsin palvelukseen. Jo aikanaan Atlanta Thrashersia konsultoinut Donskov on voittanut valmentajana myös MM-kultaa miehissä ja alle 20-vuotiaissa sekä myös World Cupissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle