Kiekko-Espoo tyrmäsi lupauksia herättäneen TPS:n Auroraliigan avauksessa

Auroraliiga / Uutinen
Emma Nuutinen oli yksi Kiekko-Espoon terävimmistä yksilöistä avausottelussa. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Auroraliigan runkosarja polkaistiin käyntiin perjantaina Turun Gatorade Centerissä, kun kotijoukkue TPS kohtasi viime kausien hopeamitalistin ja sarjan kestomenestyjän Kiekko-Espoon. Vaikka turkulaiset olivat alussa pirteällä peli-ilmeellä liikkeellä, hyytyivät emäntien hymyt lopulta vieraiden käsittelyssä.

Naisten pääsarjan kestomenestyjä Kiekko-Espoo saapui Turkuun Auroraliigan avauspäivän kamppaiiuun, jossa se kohtasi Gatorade Centerissä TPS:n. Kotijoukkue pystyi läpi kamppailun luomaan hyviä maalipaikkoja, mutta ottelun edetessä tasoerot tulivat vääjäämättä esiin. Kiekko-Espoo otti runkosarjan ensipuraisusta pisteet nimiinsä osumin 7−1.

Kiekko-Espoo otti kiekonhallinnan heti ensiminuuteista lähtien ja pääsi vyöryttämään peliä kohti Suvi Saarisen vartioimaa TPS-maalia. Vieraiden Aliisa Toivonen kilautti ensiminuuttien aikana terävän kudin tolppaan. Myös turkulaiset saivat ennen kaikkea kapteeni Eevi Ilvosen johtaman ykkösketjun avulla tilanteita Tiia Pajarisen veräjälle.

Kauden ensimmäisestä maalista vastasi hieman yllättäenkin kotijoukkue, kun sen nuoriso-osasto iski − maalintekijänä lähietäisyydeltä 16-vuotias Siiri Friederiksen ja syöttöpisteille ylsivät 17- ja 15-vuotiaat Vilma Nurmisto ja Iida Elomaa. TPS sai myös kamppailun ensimmäisen ylivoiman, kun viime kauden runkosarjan maalipörssin voittaja Lisette Täks joutui istunnolle. Kiekko-Espoo kuitenkin selvitti alivoimatilanteen, ja värkkäsipä joukkue vielä ennen erätaukoa tasoituksen, kun Emma Nuutinen survoi limpun ohi Saarisen.

Turkulaiset tulivat nälkäisinä myös toiseen erään ja Pajarinen sai olla alati valppaana maalilaan, kun kotijoukkueen pelaajat viuhuttelivat laukauksia vaaranpaikoille. TPS:n hyvien otteiden tuoksinassa huippupuolustaja Minttu Tuominen kiskaisi espoolaisten toisen tolppakilautuksen ottelun aikana. Pelaajalegenda Karoliina Rantamäki vei Kiekko-Espoon johtoon ja kavensi Riikka Norosen etumatkaa kaikkien aikojen pistepörssissä 37 pisteeseen.Paluumuuttaja Anni Montonen porhalsi iskemään lukemat 3−1:een ja näin espoolaiset ottivat kenttätapahtumat toden teolla hallintaansa.

Vaikka Kiekko-Espoo tukevan etumatkan ottikin, pystyi TPS yhä luomaan maalipaikkoja Pajarisen työpisteelle. Emmi Metsä-Tokila oli toisen erän loppupuolella. todella lähellä kavennusta, mutta huippuveskari venytti kiekon tielle. Ja Kun Kiekko-Espoo oli saanut hengen päälle, ei sitä enää pysäyttänyt mikään. Erica Grönlund napautti läpiajosta vieraiden neljännen kihauksen ja vielä viime kaudella TPS:n paitaa kantanut Susanna Viitala purjehti avoimista ovista joukkueensa viidennen maalin tekoon.

Kolmannessa erässä kummallakaan joukkueella ei ollut enää täysi kaasu pohjassa. Kiekko-Espoo piti kenttätapahtumat näpeissään kiekonhallinnan avulla, eivätkä TPS:n eväät riittäneet enää pistämään hanttiin alun kaltaisesti. Puolustajat Reetta Valkjärvi ja Tuominen nautiskelivat vielä maalinteosta kumpainenkin. 7−1-tilanteessa Saarinen antoi tolppien välissä tilaa kokeneelle Tiina Ranteelle, joka näin debytoi TPS-paidassa, eikä lopulta päästänyt maaliakaan.

Auroraliigan runkosarja jatkuu lauantain ja sunnuntain aikana Turussa, kun Kiekko-Espoon ja TPS:n ohella sarjan muutkin joukkueet pääsevät aloittamaan tosipelinsä avaustapahtuman puitteissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle