Lähteet: Niklas Rubin sivussa kuukausia – Joni Ortio pätkäpestillä patapaitaan

LIIGA / Uutinen
Ortio oli tuttu näky Leijonien maalilla 2010-luvulla.
Ilta-Sanomien tietojen mukaan maalivahti Joni Ortio siirtyy Ässien riveihin pätkäsopimuksella.

Satakunnan Kansan tietojen mukaan Ässien lauantaisessa ottelussa HPK:ta vastaan loukkaantunut ruotsalaismaalivahti Niklas Rubin on sivussa kaukaloista alustavien tietojen valossa ainakin kahden kuukauden ajan. Rubin joutui jättämään kaukalon ottelun toisessa erässä, kun Topias Rovio korvasi ruotsalaisen patamaalilla.

Ilta-Sanomat puolestaan kertoi maanantai-iltana Ässien solmineen pätkäsopimuksen Joni Ortion kanssa. 33-vuotias Ortio on pelannut kahden viime kauden ajan Ruotsin SHL:ssä HV71:n riveissä. Viime kaudella Ortio torjui 39 SHL:n runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 87,40 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 3,31. Alkaneella kiekkokaudella Ortio ei ole edustanut mitään seuraa.

Ortio palaa kotimaan kaukaloihin 11 vuoden tauon jälkeen. Viimeksi hänet nähtiin Liiga-jäillä kaudella 2012–13, kun hän edusti HIFK:ta. Ortio on pelannut urallaan myös NHL:ssä, kun hän torjui Calgary Flamesin maalilla 37 ottelua kausina 2013–16. TPS:n kasvatti on esiintynyt myös Leijonissa viidellä Euro Hockey Tourilla. Ortio torjui kevään 2013 MM-kisoissa kolmessa ottelussa Suomen maalilla.

Ässissä Liiga-sopimuksen alaisia maalivahteja ovat Rovion lisäksi myös 16-vuotias Pyry Lammi ja Karolus Kaarlehto. Ässät tiedotti heinäkuun lopussa etsivänsä uutta seuraa Kaarlehdolle, mutta Satakunnan Kansan tietojen mukaan hänet oli kutsuttu maanantaina takaisin seuran harjoitusvahvuuteen Rubinin loukkaannuttua.

» Lähetä palautetta toimitukselle