Ässiltä vahvistus: Joni Ortio korvaa loukkaantuneen Niklas Rubinin marraskuun loppuun asti

LIIGA / Uutinen
Ortion edellisistä liigapeleistä on yli kymmenen vuotta aikaa.
Kuva © Timo Savela
Ortion sopimuksessa on optio siirtyä ulkomaille marraskuun maaottelutauosta alkaen.

Ässät on tehnyt maalivahti Joni Ortion kanssa marraskuun loppuun asti ulottuvan sopimuksen. 33-vuotias SHL:ssä viime kautensa päättänyt Ortio korvaa porilaisten maalinsuulla Niklas Rubinin, joka loukkaantui joukkueen avauskierroksella. Ortion sopimuksessa on lisäksi optio siirtyä ulkomaille marraskuun maaottelutauosta alkaen.

– Niklas Rubinin loukkaantuminen sarja-avauksessamme oli valitettava juttu. Uskomme hänen toipuvan täysin vammastaan ja torjuvan loppukaudesta totutulla huipputasollaan, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.

– Liigan otteluohjelma on tiivis, ja tarvitsimme kokeneen huippumaalivahdin mukaan miehistöömme. Olemmekin äärimmäisen tyytyväisiä, kun saimme Joni Ortion kiinnitettyä. Hän tuo joukkueeseemme paljon kansainvälistä kokemusta, ja toivotammekin Jonin tervetulleeksi Patapaitaan.

Ortio pelasi Liigassa viimeksi kaudella 2012–13 HIFK:n paidassa, minkä jälkeen TPS-kasvatti on pelannut Pohjois-Amerikassa niin NHL:ssä kuin AHL:ssä sekä Euroopassa SHL:n lisäksi KHL:ssä ja Sveitsin pääsarjassa NL:ssä.

Ässien harjoitusryhmään Ortio liittyy välittömästi, ja hänen ennakoidaan olevan kokoonpanossa viikonlopun otteluissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle