Liiga-kierros: HPK tulitti Málekin vaihtoon ja voitti vihdoin vieraissa, SaiPa kaatoi JYPin toistamiseen

LIIGA / Uutinen
Sami Rajaniemi pelasi vahvan illan Tampereella ja torjui 26 kiekkoa.
Tiistaina viikon toisena pelipäivänä pelattiin kaksi Liiga-ottelua. Ilveksen kiusana ollut HPK haki ensimmäisen vierasvoittonsa yli 10 kuukauteen ja SaiPa voitti JYPin toista kertaa peräkkäin.

Jyväskylässä pelattiin tiistaina JYPin ja SaiPan back-to-back-otteluiden jälkimmäinen osa, kun vierasjoukkue nappasi lauantaina kotonaan 7–6-jatkoaikavoiton. Edellisottelun maali-iloittelusta huolimatta kumpikaan joukkue ei lähtenyt revanssiin varovaisesti peruuttelemaan, vaan kamppailu oli jälleen viihdyttävän tasainen.

JYP pääsi avauserän ensimmäisen 12 minuutin aikana paremmille paikoille, mutta SaiPa vastasi avausmaalista. Väinö Liikosen saama kyseenalainen rangaistus pelin viivyttämisestä herätti puolestaan päävalmentaja Johan Pennerbornin juttelemaan tuomareille tuomion jälkeen sekä erätauolla koppiin poistuttaessa.

Toisen erän alussa jäällä nähtiin useampi lähellä maalia käynyt tilanne, mutta seuraava verkonheilutus nähtiin vasta 30 minuutin jälkeen. Lauantaina hattutempun viimeistellyt Patrik Siikanen onnistui jälleen maalinteossa ja toi kotijoukkueen tasoihin. SaiPan puolelta Antti Kalapudas venytti pisteputkensa kuuteen otteluun joukkueen toisella johtomaalilla.

Santeri Airola keräsi päätöserässä illan kolmannen pisteensä 1–3 johtomaalilla. Puolustaja otti ottelussa kokoopanosta puuttuneen Mikko Kousan jättämän paikan SaiPan avaavasta ylivoimakentällisestä.

JYP sai vielä kavennuksen aikaan ottelun loppuhetkillä SaiPan tarjoamien ylivoimien myötä. Valtteri Ojantakanen rokotti syksyn neljättä kertaa vanhaa seuraansa, yksi harjoitusottelu mukaan laskettuna. Veljekset Ville ja Mikko Petman siirtelivät kuitenkin 2–4 loppuluvut tyhjiin. Otto Kivenmäki keräsi maalista ottelun kolmannen syöttöpisteensä.

Ilves ajautui tappioputkeen Eemeli Suomen juhlailtana

Tampereella vierailija HPK karkasi nopeasti johtoon, kun Jesse Kiiskinen ohitti Jakub Málekin läpiajosta jo ajassa 1.36. Kotijoukkue Ilves ei päässyt takaiskun jälkeen pelin päälle, vaan HPK viimeisteli seuraavankin maalin Málekin harhasyötön seurauksena. Maalinteossa onnistui kauden ensimmäistä kertaa puolustaja Anton Mylläri.

Tappioasemassa pelannut Ilves sai hyviä maalipaikkoja toisen erän alkuun, joten hämeenlinnalaiset turvautuivat aikalisään reilun neljän minuutin jälkeen. Tämä kannatti, sillä joukkue siirtyi jo kolmen maalin johtoon pari minuuttia tästä Heikki Huttusen osumalla. Málek päätti illan urakkansa kyseiseen maaliin ja teki tilaa Dominik Pavlátille.

Ilves ohitti hyvin pelanneen Sami Rajaniemen nopeasti kolmannen erän alussa Simon Johanssonin täysosumalla, mutta ei tästä huolimatta onnistunut rakentamaan kunnon kiriä. Eetu Tuulola viimeisteli viimeisen minuutin roikkukiekolla kolmen maalin vierasvoiton tyhjään rysään.

Täten HPK otti yli 10 kuukauden tauon jälkeen vierasvoiton Liigassa ja pilasi Eemeli Suomen 500. Liiga-ottelun juhlat. Edellisen kerran joukkue voitti vierasottelun kuluvan vuoden alussa 3. tammikuuta niin ikään Ilveksen vieraana. Seitsemällä kolmen pisteen voitolla kautensa aloittanut Ilves kärsi vuorostaan kolmannen peräkkäisen tappionsa Liigassa.