Liiga-kierros: SaiPa mätti HIFK:n verkkoon kahdeksan maalia, Ilves ja Lukko jatkoivat vahvoja otteitaan

LIIGA / Uutinen
Roni Karvinen oli yksi monista SaiPa-onnistujista tehoillaan 2+1.
Kuva © Ville Tohka

Lauantai toi Liigan näyttämöille tuhdin seitsemän ottelun kierroksen. Suurimmasta yllätyksestä vastasi Raimo Helmisen päävalmentama viime kausien pilkan aihe SaiPa, joka murjoi HIFK:n Helsingissä 8−4. Lappeenrantalaisten pelin kapellimestarina hääri tehot 2+2=4 tehnyt Ville Petman.

SaiPa ei ollut koskaan aikaisemmin tehnyt Nordiksella kahdeksaa osumaa. Helsinkiläisten kannalta murheelliseksi voi myös luonnehtia sitä tosiasiaa, että SaiPa mätti toisen erän aikana peräti neljä ylivoimamaalia − kauden aiemmissa mittelöissä HIFK ei ollut päästänyt alivoimalla yhtäkään kihausta.

Paljon maaleja tuli myös Nokia-areenalla, kun Ilves otti viikon kolmannen täyden pistepottinsa Pelicansin kustannuksella lukemin 6−3. Dominik Pavlát torjui tamperelaisten maalilla ensimmäisen runkosarjapelinsä. Yksi tupsukorvien monista onnistujista oli paluun Liigaan tehnyt ruotsalaispakki Simon Johansson.

Tappara otti hallitun 4−2-voiton JYPistä tehot 1+1 ja 0+2 tehneiden Nick Halloranin ja Julius Mattilan johdolla. Kiekko-Espoo nitisti Jukurit 3−2 ja espoolaisten voiton arkkitehtina hääri kaksi maalia mättänyt Peter Quennevllle. Jesper Piitulainen toi Jukurit vielä maalin päähän joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Mikkeliläisten tehokaksikko Peter Abbandonato ja Max Ellis loistivat yhä poissaoloillaan.

Maalittoman avauserän jälkeen Lukko karkasi Kärpiltä kahden maalin etumatkalle, mutta oululaiset tulivat tasoihin toisen erän loppupuolen pikamaaleilla. Niclas Almari nittasi kuitenkin raumalaiset vielä edelle ennen erätaukoa ja Steven Jandric jatkoi maalitehtailua heti kolmannen erän aluksi, mikä siivitti Lukon lopulta 6−3-voittoon. Jandric nautiskeli ottelussa tehot 2+2. Raumalaisilla on nyt viidestä ottelusta kasassa kymmenen pistettä. Joukkue ei ole jäänyt vielä kertaakaan pisteittä.

Sportin ja Ässien välisessä kohtaamisessa edettiin vuorotahtia 3−3-numeroihin, joista lähdettiin ratkomaan voittajaa jatkoajan kautta. Sekään ei tuottanut tulosta, joten paremmuuden selvittämiseksi tarvittiin voittomaalikilpailua − siinä esiin nousi konkari Olli Palola, joka toi toisen sarjapisteen patapaidoille.

Illan viimeiseksi alkanut ja myös päättynyt Kuopion-ottelu KalPan ja TPS:n välillä oli isäntien näytös. 5−0-lukemiin päättyneessä kamppailussa Iivari Räsänen tekaisi liigauransa avausmaalin. Kummallekin joukkueelle tuli taistosta myös jobinpostia, kun KalPa-pakki Oliver Larsen sekä TPS:n hyökkääjä Aidan Dudas joutuivat jättämään pelin kesken.

» Lähetä palautetta toimitukselle