Santeri Virtanen Kiekko-Espoon erilaisesta alkulämmittelystä: "Lajunen ja Sallinen päättivät, että mennään tuolla tavalla"

LIIGA / Haastattelu
Santeri Virtanen syöttää ja Joni Ikonen valmistautuu laukomaan.
Sarjatasosta välittämättä suomalaisten joukkueiden alkulämmittelyssä nähdään useimmiten samat kuviot. Kiekko-Espoo on tehnyt kuitenkin näihin tapoihin poikkeuksen, ja siinä pääroolia näyttelevä Santeri Virtanen avaa nyt, mistä on kyse.

Alkulämmittelyn aluksi hyökkäysketjut ja pakkiparit kiekottelevat samalla kun yksi pelaaja lämmittelee aloittavaa maalivahtia. Sen jälkeen pelaajat laukovat yksitellen vauhdista laidoilta, ennen kuin vuorossa ovat hyökkäykset kahdella yhtä vastaan, kolmella yhtä vastaan ja kolmella kahta vastaan.

Tämän jälkeen seuraava ohjelmanumero on yleensä se, missä pelaajat laukovat nauhana nopeassa tahdissa maalivahdille. Aloittava maalivahti poistuu jäältä, ja halukkaat pelaajat suorittavat läpiajoja penkillä aloittavalle veskarille.

Kiekko-Espoo on kuitenkin tehnyt perinteisiin muutoksen, ja nauhana ampumisen sijaan yksi pelaaja syöttää sattumanvaraisessa järjestyksessä kaarella odottaville pelaajille, jotka laukovat vuorollaan. Maalivahtikin joutuu kenties reagoimaan eri tavalla, kun ei ole niin selvää se, kuka on seuraavana vuorossa.

− Ei hajuakaan, mistä se on peräisin. 'Laju' (Ville Lajunen), 'Sape' (Tomi Sallinen) ja joku päättivät, että mennään tuolla tavalla, Kiekko-Espoon hyökkääjä Santeri Virtanen toteaa.

Sinänsä kuvio ei ole mitenkään erikoinen, vaan muista maista hyvinkin tuttu. Suomessa nähdyissä NHL-otteluissa sitä on nähty, samoin se on kuulunut maajoukkueiden lämmittelyohjelmaan. Toistaiseksi aikuisten tasolla vain Suomessa pelannut Virtanen ei kuitenkaan pistä pahakseen kuviota.

− Mun mielestä ihan hyvä lämmittely. Ollaan haettu vähän uutta vivahdetta.

Virtanen on lämmittelykuviossa se pelaaja, joka antaa syöttöjä maalin takaa.

− Halusin ottaa sen roolin, jotta saa kiekkotatseja enemmän.

Kauden ehjin esitys

Kiekko-Espoo on ensimmäisestä kuudesta ottelustaan voittanut nyt kolme. Kauden aiemmissa otteluissa on usein ollut huonoja jaksoja, jotka ovat kaataneet tai lähes pilanneet mahdollisuudet, mutta lauantain ottelussa espoolaisten ote piti paremmin.

− Varmaan tasaisuuden nimissä se sitä oli. Ei se aina kaunista ollut, mutta varmasti ehjin suoritus se oli. Mielestäni ansaittiin tänään se voitto.

Päätöserän jaksot viidellä viittä vastaan olivat Kiekko-Espoolta rauhallista pelaamista, eikä paniikkia ollut. Tilanne oli hieman erilainen Jukurien pelatessa ylivomalla Niko Seppälän rangaistuksen ja myöhemmin maalivahdin poisoton jälkeen.

− Se on ihan luonnollista, että vastustaja alkaa painaa päälle lopussa, kun pelaavat ylivoimalla. Keskiviikkona he saivat muutaman kavennusmaalin tehtyä, joten siitä rohkaistuneena yrittivät samaa, Virtanen viittaa siihen, että Jukurit pelasi ilman maalivahtia jo kahdeksan minuuttia ennen loppua.

Virtasella oli ottelussa yksi erinomainen maalipaikka ensimmäisessä erässä. Lähes tyhjän maalin edessä pelastajaksi nousi Jukurien puolustaja Niklas Peltomäki.

− Hän otti aikamoisen futisveskarityylisen heittäytymisen ja sai blokattua sen. Se oli hieno suoritus.

Kiekko-Espoo on kohdannut Liiga-kauden aikana neljä joukkuetta, jotka tulivat myös harjoituskaudella tutuksi. Ensi viikolla on edessä myös uutta, kun vastaan tulevat HPK ja KalPa.

− Ollaan kopissa naureskeltu, että koko ajan väännetään samoja joukkueita vastaan. Sarjassa on vielä monta porukkaa, joita ei ole vielä nähty, mutta ihan kiva, että ensi viikolla on kaksi uutta tuttavuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle