Helsingissäkin juhlinut SaiPan ykköskenttä on aloittanut kauden loisteliaasti, mutta Antti Kalapudas löytää silti parannettavaa – "Aika simppeliähän se oli"

LIIGA / Haastattelu
Kalapudas keräsi lauantai-iltana kolme pistettä. Kultakypärää kantanut hyökkääjä on jälleen aloittanut kautensa pirteästi.
Kuva © Ville Tohka
SaiPa järjesti ylivoimansa johdolla suoranaiset murskajaiset Helsingin jäähallissa syyskuisena lauantaina HIFK:n kaatuessa luvuin 8–4. Vierasjoukkueen ykköskentän laitahyökkääjä Antti Kalapudas vaikutti ottelun jälkeen kuitenkin edelleen hyvin keskittyneeltä.

SaiPa onnistui yllättämään vakuuttavalla vierasvoitollaan monet Helsingin syysillassa. Ottelun jälkeen tunnelma kopissa kuulosti iloiselta, mutta haastatteluun marssi silti varsin määrätietoiselta vaikuttanut Antti Kalapudas.

– Kyllähän siinä sellainen tietynlainen ketsuppipullo aukesi siinä toisessa erässä. Saimme ylivoimalla onnistumisia. Se on ollut vähän tukkoista. Siinä saimme luotua paljon maalipaikkoja ja tehtyä maaleja. Ei siinä sen kummempaa, hyökkääjä summasi vaiherikkaan ottelun.

Lappeenrantalaisjoukkueen ylivoima oli onnistunut ennen illan ottelua viiteen otteluun vain kahdesti. HIFK:ta vastaan se latoi kuitenkin neljä ylivoimahäkkiä sekä yhden alivoimaosuman.

– Totta kai (maalien tekeminen) tuntui hyvältä. En kyllä muista kovin montaa peliä, että olisi tullut näin paljon, mutta tietenkin neljä päästimme myös itse omiin. Siitä otetaan opiksi, ettei niin montaa tulisi omiinkaan, Kalapudas löysi kehityskohteen joukkueensa pelistä.

Tänään onnistuneessa ylivoimassa ei kuitenkaan pelaajan mukaan muutettu avausotteluiden jälkeen mitään, vaan onnistumiset ruokkivat toisiaan.

– Eipä siinä ylivoimassa oikeastaan ole muutettu mitään. Siinäkin on aika paljon ketsuppipullo auki.

– Eilen saimme yhden onnistumisen, niin siitä saa sellaisen fiiliksen. Tänään tietenkin onnistuimme saamaan pomput meidän puolellemme. Siitä hakattiin riparit sisään, että aika simppeliähän se oli, hyökkääjä summaa.

Kolmannessa erässä vierasjoukkue ei ollut enää kuskin paikalla, vaan helsinkiläiset meinasivat päästä otteluun mukaan kahdella erän alun maalilla.

– (Kolmannessa erässä) on juuri meidän kehityskohta. Kolmanteen pitäisi pystyä vielä painamaan, mutta ehkä se on vähän inhimillistä ja luonnollista, että kun olet johdossa, niin lähdet vähän turvaamaan (sitä). Kun turvaa, niin käy vähän hitaalla, ja vastustaja pääsee vyörymään päälle. Siitä me otamme opiksi, että ei anneta yhtään siimaa vastustajalle, vaikka miten paljon johdetaan, pelaaja vakuuttaa.

Kalapudas on onnistunut Lappeenrannassa jo useammalla kaudella

SaiPan ykköshyökkäysketju on ollut koko kauden kiveenhakattu. Harjoituspelit mukaan laskettuina joukkue on aloittanut jokaisen ottelunsa samalla ykkösnyrkillä.

Ratkaisu on tuottanut tulosta, sillä Kalaputaan seitsemän pisteen ohella Ville Petman on kerännyt kahdeksan pistettä. Myös toinen laituri Otto Kivenmäki saa Kalaputaalta kehuja.

– Tosi kivaa pelata heidän kanssaan. Kun olemme pelanneet elokuusta asti samalla kentällä, niin alamme koko ajan löytää uusia juttuja siihen. Kivenmäki on todella taitava kaveri, joka pystyy tekemään kiekon kanssa mitä vain, hyökkääjä suitsuttaa.

– Petmanin kaikki tietävät: se on meidän kapteeni. Se tekee kaikki hommat niin viimeisen päälle kuin olla ja voi. Itse tuon siihen sen oman mausteeni, niin kyllä on kiva pelata poikien kanssa.

Kalapudas siirtyi Lappeenrantaan joulukuussa 2022, kun hän jäi Oulun Kärpissä pienelle peliajalle. SaiPassa rooli on ollut suuri, mikä on tuonut 28-vuotiaalle hyökkääjälle paljon onnistumisia.

– Varmasti se on Lappeenrannassa onnistunut, että olen saanut sen ison roolin ja pystynyt olemaan sen arvoinen. Päivästä yksi asti minuun on luotettu. Minut on hankittu kärkeen tekemään tulosta, ja vaikka on välillä tullut heikompiakin jaksoja, niin se luotto on pysynyt. On ollut tosi kivaa pelata ja sitä kautta olen saanut onnistumisia, pelaaja kiittää joukkuettaan.

Ensi viikolla sarjan eniten pelanneella joukkueella on luvassa vain yksi ottelu. Lauantaina SaiPa kohtaa Sportin kotonaan, mikä antaa sille paljon valmistautumisaikaa.

– Pari päivää, sunnuntain ja maanantain huilaamme. Sitten tiistaista perjantaihin treenataan kovaa, jotta olemme valmiita lauantaina iskemään, kertoo Kalapudas ytimekkäästi tulevan viikon suunnitelmista.