Ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdin palasi Suomeen vaikean viime kauden jälkeen – "On hankalaa, kun ei koe viihtyvänsä ja epäonnistuu"

LIIGA / Haastattelu
Kiekko-Espoo on kokeneen Rohdinin kolmas Liiga-seura.
Pian 200 Liigan runkosarjaottelua pelannut ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdin korosti keskiviikkoiltana nauttivansa ajastaan Suomessa. Pelaajan tilanne oli toisenlainen Tšekin pääsarjassa, joten Espooseen toukokuussa siirtynyt konkari on tyytyväinen nykyhetkeen.

Ruotsinkielinen haastattelu on kuunneltavissa yllä.

Kiekko-Espoon viikko alkoi poikkeavasti, kun se pelasi jo maanantaina Tampereella Tapparan vieraana. Lisäksi joukkueen kotikaukalo ei ollut viikonloppuna käytettävissä e-urheilutapahtuman vuoksi, joten se ei pelannutkaan viime viikon päätteeksi ollenkaan.

Tapparasta espoolaisryhmä nappasi tiukan 2–1-voiton, mutta keskiviikkona se ei pystynyt vastaamaan Lukon kolmannen erän rynnistykseen. Kakkoskentän laitahyökkääjä Joachim Rohdin ei ollut tyytyväinen otteluun, mutta ei mennyt sen kummemmin otteluohjelman taakse.

– Emme olleet riittävän hyviä, sen totesimme. Meidän täytyy pelata paremmin voittaaksemme, pelaaja myönsi.

Kauden alku on keskiviikon tappiosta huolimatta ollut Kiekko-Espoolle varsin myönteinen. Lokakuun alussa joukkueella oli viiden ottelun voittoputki, ja keskiviikon kierroksen jälkeen se oli edelleen ylemmän pudotuspeliviivan yläpuolella neljän parhaan joukossa.

Rohdin ei yllättynyt hyvästä kaudenavauksesta.

– Olen pelannut sarjassa aiemmin ja uskon kuitenkin, että meillä on hyvä joukkue paperilla, teemme kovasti töitä ja olemme ansainneet voittomme. Mutta samanaikaisesti, kuten Lukkoa vastaan nähtiin, emme saaneet palkintoa, joten meidän täytyy olla nöyriä ja tehdä kovasti töitä, hyökkääjä alleviivasi.

– Otteluita on paljon jäljellä, noin 45. Haluamme voittaa niin monta ottelua ja nousta niin korkealle sarjataulukossa kuin mahdollista, Rohdin muistutti.

Suomi on viihdyttänyt, toisin kuin Tšekki

Ruotsalaispelaaja mainitsee haastattelussa useasti nauttivansa elämästään Suomessa. Laituri siirtyi maahan ensimmäistä kertaa pandemian alkamisen jälkeen heinäkuussa 2020, kun hän teki sopimuksen Jukureiden kanssa.

Puhuimme viime kaudella Espoosta Järvisen kanssa

Kahden Jukurit-kauden jälkeen Ässien, Ruotsin HockeyEttanin ja Tšekin pääsarjan kautta Espooseen saapunut Rohdin päätyi sopimukseen sarjanousijan kanssa viime kauden seurakaveri Matti Järvisen sekä nykyään Kiekko-Espoon Senior Advisorina vaikuttavan Jukka Holtarin kautta.

– Puhuimme viime kaudella Espoosta Järvisen kanssa. Kun tulin ensimmäistä kertaa Suomeen pelaamaan, Holtari oli Jukureiden urheilujohtajana, mikä on pieni yhteys, hyökkääjä paljasti ketjukaveristaan sekä entisestä NHL-pelaajatarkkailijasta.

– Pidän Espoosta, ja Helsingin läheisyys on myös hyvä asia. Minä ja perheeni viihdymme hyvin.

Viime kaudeksi Rohdin palasi kotimaahansa, mutta siirtyi jo muutaman viikon jälkeen Tšekin pääsarjaan lokakuussa 2023. Uudessa maassa jääkiekko ei sujunut, sillä BK Mladá Boleslav jäi sarjan toiseksi viimeiseksi, ja hyökkääjäkin viimeisteli vain seitsemän pistettä 39 otteluun.

– Kausi Tšekissä ei ollut mikään huippu. Joukkue pärjäsi huonosti, eikä minullakaan mennyt niin hyvin. On hankalaa, kun ei koe viihtyvänsä ja epäonnistuu, Rohdin kertoi ajastaan Keski-Euroopassa.

Näinpä paluu Suomeen kuulosti haastattelussa suoranaiselta helpotukselta.

– Halusin todella tulla takaisin Suomeen. Olin hyvin iloinen, että sain mahdollisuuden tulla tänne. On hienoa olla täällä taas, pelaaja korosti.

Rohdin on nähnyt sekä Suomen että Ruotsin pääsarjoja varsin paljon

33 vuotta lokakuussa täyttänyt Rohdin on Liigan 191 runkosarjaottelun lisäksi pelannut peräti 479 Ruotsin pääsarjan runkosarjaottelua. Sarjan mestaruuden laitahyökkääjä voitti jo yli kymmenen vuotta sitten yli 800 NHL-ottelua pelanneen Jakob Silfverbergin kipparoimassa Brynäs IF:ssä.

Näin ollen voisi ajatella, että Rohdin jos kuka tietää jotakin urheilemisesta kahdessa Pohjoismaassa. Pelaajan kuvailun mukaan maat ovat kuitenkin melko samanlaisia.

– En koe, että Suomessa ja Ruotsissa urheilijana elämisen välillä olisi eroa. Tuntuu, että Ruotsi ja Suomi ovat melko samanlaisia tässä asiassa. Kaikki täällä pelaavat ja antavat parhaansa joukkueelle. Tšekissä tässä oli pieni ero, kulttuuri siellä tuntui vähän erilaiselta. Joten on hienoa olla täällä Suomessa, tunnen oloni hiukan kotoisaksi, ruotsalainen kuvaili.

tunnen oloni hiukan kotoisaksi

Kun pelaajalta kysyi pohjoiseurooppalaisten sarjojen suurimmasta erosta, löysi hän kuitenkin eroavaisuuksiakin.

– Tuntuu, että SHL:ssä on aina hiukan tarkempaa ja turvallisempaa pelaamista. Se on luultavasti suurin ero. Liigassa on myös monia taitavia pelaajia, mutta ehkä Ruotsissa on vielä parempia huippuja, hyökkääjä pohti.

Lopuksi hiljaiseksikin itseään kuvailleelta ruotsalaiselta oli kysyttävä, onko hän ehtinyt jo kalastaa tai pelata golfia Espoossa, mitä hän kertoi aikoinaan tehneensä.

– Olen pelannut yhden kierroksen golfia, kalastanut en ole. Nämä asiat ovat menneet huonosti, pelaaja myönsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle