Liiga-kierros: Lahdessa videotarkistuksia, kuumia tunteita ja kasapäin rangaistuksia

LIIGA / Uutinen
Lars Bryggman viimeisteli voiton Pelicansille tekemällä hattutempun.
Kuva © Kari Koski - kari.koski@jatkoaika.com
Keskiviikon kierroksen väripilkku oli ehdottomasti lahtelaisten ja stadilaisten kohtaaminen. Ottelu tarjosi runsaasti tapahtumia ja 70 minuuttia jäähyjä.

Lahdessa Pelicansin ja HIFK:n kohtaaminen kuumensi tunteita molemmin puolin. Videolta tarkasteltiin kahta eri tilannetta. Ensimmäinen näistä oli Adam Barešin ja Oskari Mannisen kähinä, josta Bareš sai 5+20-minuuttisen poikittaisesta mailasta ja Manninen joutui kahden minuutin istunnolle estämisestä.

Seuraavaksi Micke-Max Åstenin jyrän alle jäi Michael Vukojevic, joka hermostui taklauksesta ja kävi ylös noustuaan repimässä Åstenia paidasta. Åsten lähetettiin laitataklauksesta suihkuun videotarkistuksen päätteeksi ja Vukojevic kahdeksi minuutiksi boksiin kiinnipitämisen seurauksena. Kuumana tilanteesta kävi myös HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen.

Stadilaisten seitsemän ottelun voittoputki katkesi Lars Bryggmanin hattutemppuun, jonka ruotsalaishyökkääjä viimeisteli tyhjiin tehdyllä osumalla. HIFK:lle tappio oli myös kauden ensimmäinen vieraissa. HIFK:n ensimmäisestä maalista vastasi nuori lupaus Aron Kiviharju ja loput maalit merkittiin hurjassa vedossa olevalle Jori Lehterän johtamalle ykkösketjulle. Vire ei kuitenkaan riittänyt pisteisiin, sillä Pelicans voitti ottelun 6−4.

SaiPa haki Oulusta toisen kolmen pisteen voiton 11 vuoteen, edellinen täysi potti tuli 6. marraskuuta 2020. SaiPa ei myöskään ole koskaan aiemmin Liigassa tehnyt Oulussa kuutta maalia yhteen otteluun. Joukkue oli kuitenkin selvästi pelillisesti Kärppiä edellä ja voitti lopulta täysin ansaitusti lukemin 6–3. Kolmannen erän alkupuolella Antti Kalapudas pelasi lyhyen vaihdon ja poistui sen jälkeen pukukopin puolelle.

Espoossa Jami Krannilan johtama ykkösketju siivitti Lukon varmaan voittoon. Kiekko-Espoo paransi peliään toiseen erään, mutta heti kolmannen erän alussa Lukko teki selväksi, ettei tänään ole asiaa edelle. Raumalaisten voittolukemat kirjattiin lopulta 4–1.

Jukurit–TPS-peli oli tuplien ilta. Kaksi maalia tekivät Jukurien Niilo Romppanen ja TPS:n Jean-Christophe Beaudin sekä Leevi Teissala. Lisäksi Lukas Wernblom takoi kaksi syöttöpistettä. Jukurit ei saanut raavittua pisteitä kotiin, vaan voitto lähti vieraiden matkaan tuloksella 2–4.