Otteluanalyysi: Ulosajojen sävyttämä kamppailu kääntyi lahtelaisille – Pelicans päihitti sarjakärki IFK:n viisikkopelissä

LIIGA / Artikkeli
Pelicans juhli IFK:n kustannuksella.
Pelicansin ja HIFK:n kauden toinen kohtaaminen päättyi Pelicansin hyväksi. 6–4 ottelun voittanut Pelicans pelasi kiekolla laadukkaasti ja kärsivällisesti, mikä tuotti lopulta kuusi maalia ja kolme pistettä.

Pelicansin ja HIFK:n välinen kamppailu oli totuttuun tapaan kiihkeä. Fyysisiä otteita ei tarvinnut odottaa ensimmäistä vaihtoa pidemmälle, kun Pelicansin Antti Tyrväinen lanasi vierasjoukkueen Jori Lehterän IFK:n kulmauksessa. Tämä antoi ottelulle suunnan, minkä myötä kamppailussa nähtiin molemmilta joukkueilta ulosajot ja yhteensä kymmenen kahden minuutin rangaistusta.

Kolmanteen erään mennessä pahimmat höyryt oli kuitenkin päästelty, ja joukkueet keskittyivät enemmän viisikkopeliin kuin irralliseen nahinointiin.

Karkeasti sanottuna ottelun kuva oli se, että IFK loisti erikoistilanteissa ja Pelicans oli vuorostaan niskan päällä viisikkopelissä.

Pelicans eteni kiekotellen, IFK hallitsi ylivoimapeliä

Sarjakärki IFK:n ehdoton syömähammas on pistepörssiä johtavan Jori Lehterän pyörittämä ykkösylivoima, joka oli isossa roolissa myös Pelicans-ottelussa. Kaksi maalia pakkopelin kautta viimeistellyt ylivoimaviisikko toi vierasjoukkueen vielä peliin mukaan viimeisillä minuuteilla, vaikka tämä ei lopulta pisteisiin johtanutkaan.

Ylivoimaprosentti oli 40, minkä lisäksi IFK onnistui kertaalleen siirretyn rangaistuksen aikana, ja loi muutaman paikan ottelun lopulla hakiessaan tasoitusta ilman maalivahtia.

Molemmat joukkueet puolustivat laadukkaasti ja onnistuivat pysäyttämään vastapuolen hyökkäysalueen pyöritykset pääsääntöisesti nopeasti, minkä myötä peli oli paljon laitojen lähellä kamppailua.

Tasakentällisin Pelicans oli kuitenkin kiekollisessa pelissä parempi. Pelicansin tiiviin viisikon avauspelaaminen toimi mainiosti IFK:n prässin alla, minkä lisäksi kotijoukkue onnistui ohittamaan viivelähtöjen kautta vierasjoukkueen ansapelaamista toisteisesti. Yhdeksästä yrittämästä viivelähtö epäonnistui Pelicansilla vain kaksi kertaa.

Joukkue Maalipaikat tasakentällisin Maalipaikat erikoistilanteissa
Pelicans 7 5
HIFK 2 8

Laadukkaan avauspelaamisen myötä Pelicans pääsi pelaamaan puolenkymmentä päätypeliä, joiden kautta se sai peliotetta itselleen. Maalipaikoista tasakentällisin kaksi syntyi hyökkäysalueen hyökkäyspelin, kolme suorien hyökkäysten ja kaksi riistojen kautta.

Maaliodottamien valossa Pelicans oli parempi lukemin 3,12–2,10.

Peli oli pitkään tasainen, mutta lopulta kenttätapahtumiin nähden ottelun lopputulos oli oikeutettu.

Ottelu oli pelillisesti vahva työnäyte Juhamatti Yli-Junnilan luotsaamalta Pelicansilta, jonka trendi on nouseva alkukauden vaikeuksien jälkeen.

Maaliodottamat otettu Liigamon-sivustolta.