Niilopekka Muhonen ja Veeti Väisänen Kanadan junioriliigaan

Muut Sarjat / Uutinen
Muhonen on kantanut päällään jo maajoukkuepaitaakin. Kuva U16-turnauksesta vuodelta 2023.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Muhonen ja Väisänen ovat jatkossa osa Medicine Hat Tigersin joukkuetta.

Kanadan WHL-junioriliigassa pelaava Medicine Hat Tigers tiedotti tiistaina solmineensa sopimukset Veeti Väisäsen sekä Niilopekka Muhosen kanssa. Molemmat heistä ovat puolustajia.

18-vuotias Väisänen on KooKoon kasvatti, joka pelasi viime kaudella joukkueen paidassa 50 ottelua tehoin 2+8. Hän on pelannut urallaan kaksissa U18- sekä yhdessä U17-turnauksessa. Viime kaudella hänen tililleen kertyi myös seitsemän pelattua ottelua KooKoon U20-joukkueen matkassa, tuloksena neljä maalia ja neljä syöttöpistettä.

Väisäsen tavoin 18-vuotias Muhonen on puolestaan KalPan kasvatti, jolla on takanaan yhdet U18-kisat. Viime vuonna hän ehti edustaa KalPan U18- sekä U20-joukkueita sekä Mestis-joukkue Kiekko-Poikia. U20-joukkueessa hän tahkosi 27 ottelua tehoin 4+7, kun puolestaan Mestiksessä vyölle kertyi 12 ottelua tehoin 0+3.

– Olemme innoissamme Niilopekan ja Veetin saapumisesta, koska he tuovat hyvin dynamiikkaa takalinjoillemme, kertoo Tigersin urheilutoimenjohtaja Bobby Fox.

Joukkue selviytyi viime kaudella WHL:n neljännesvälieriin, joissa se putosi jatkosta. Red Deer Rebels oli parempi voitoin 4–1.

» Lähetä palautetta toimitukselle