Pikkuleijonat möyhensi Slovakian – Petteri Rimpiselle kahdeksan torjunnan nollapeli

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi voitti Slovakian vakuuttavasti loppuunmyydyn yleisön edessä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Suomi jatkaa puhtaalla pelillä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, kun Pikkuleijonat teki selvää Slovakiasta lukemin 4–0.

Suomi isännöi Slovakiaa alle 18-vuotiaiden MM-kotikisojen kolmannessa ottelussa. 4–0-voiton sankariksi nousivat nollapelin torjunut Petteri Rimpinen (kahdeksan torjuntaa), Joona Saarelainen (1+1), Konsta Helenius (0+2) ja Emil Hemming (1+0).

Loppuunmyyty Espoon Metro Areena todisti Pikkuleijonien tulikivenkatkuista alkua ottelulle, kun kotijoukkue vyöryi alusta asti hyökkäysalueelle vakuuttavalla ilmeellä. Slovakia sortui ottelun kuudennella minuutilla ottamaan rangaistuksen, ja Hemmingin turnauksen neljäs maali syntyi tutuksi muodostuneen kaavan kautta, kun ylivoimasta ehti kulua vain 18 sekuntia.

Helenius hallitsi kiekkoa Hemmingin vastaisella laidalla, kunnes hän tarjoili poikittaissyötön Hemmingille, joka laukoi one-timerin suoraan ohi Martin Haronikin. Avausosuma vapautti valkopaitojen peliä entisestään, sillä vain 43 sekuntia edellisestä Heikki Ruohonen suti maalin edustalla pyörineen irtokiekon verkkoon.

Slovakian kahden seuraavan rangaistuksen aikana päävalmentaja Marko Kauppinen lähetti jäälle Aatos Koivun johtaman toisen ylivoimayksikön, joka loi huomattavan määrän maalintekomahdollisuuksia. Ensimmäisellä ylivoimalla tulosta ei syntynyt, mutta jälkimmäisellä Kasper Pikkarainen laukoi turnauksen avausmaalinsa b-pisteiden välistä.

Otteluun ykkösketjuun nostettu Joona Saarelainen kiitti valmennusta luotosta kasvattamalla Pikkuleijonien johdon neljään erän viimeisellä minuutilla. Maali syntyi Heleniuksen kiekonriistosta, harhautuksesta ja syötöstä maalinedustalle.

Toinen erä sai ikävän käänteen, kun Ruohonen taklasi Slovakian Samuel Kupecin selästä laidan tuntumassa. Kupec jäi pitkäksi aikaa makaamaan jäälle, ja hänen hoitonsa ajaksi jäälle tuotiin näköeste ja paarit. Erätauolla Kupecin kerrottiin olleen tajuissaan ja pystyneen puhumaan Slovakian joukkueen huoltajan kanssa.

Slovakia ei onnistunut iskemään avausmaalia pitkällä ylivoimalla. Tapahtuma lannisti myös ilmettä jäällä loppueräksi, sillä erä ei tarjonnut muita tilastomerkintöjä. Rimpiselle merkittiin erään kolme torjuntaa, Haronakille 11.

Päätöserässä pelin ote vaihtui enemmän siihen, että joukkueet kuluttivat rangaistusaition penkkejä vuorotellen. Slovakialle vihellettiin erässä neljä kahden minuutin rangaistusta ja Suomelle kolme. Veeti Väisäsen taklausta Andreas Strakaan tutkittiin videolta mahdollisena ulosajona, mutta tarkastuksen jälkeen Väisänen passitettiin ulos rangaistusaitiosta, ja peli jatkui tasaviisikoin.

Pelin loppua kohden peli pyöri miltei jatkuvasti Slovakian päädyssä, mutta lisämaaleja ei enää nähty, ja Suomi korjasi lohkovaiheen kolmannen voittonsa. Rimpiselle ei merkitty yhtään torjuntaa päätöserässä.

Suomi ja Yhdysvallat kohtaavat tiistaina A-lohkon voiton ratkaisevassa ottelussa. Slovakian viimeinen ottelu Norjaa vastaan on joukkueelle elintärkeä, sillä se jatkaa lohkojumbona pisteittä ja maalierolla 3–18.