Stanley Cup -voittaja Eetu Luostarisen synnyinkunta palkitsi sankarinsa hienolla tavalla

NHL / Uutinen
Eetu Luostarinen ponnisti KalPasta maailmalle. Siilinjärvi sijaitsee Kuopion kupeessa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Siilinjärven kunta muisti Eetu Luostarista Florida Panthersin Stanley Cup -mestaruuden myötä.

Siilinjärveltä kotoisin oleva tuore Stanley Cup -voittaja Eetu Luostarinen sai kotikunnaltaan hienon lahjan uroteoistaan kaukalossa, sillä hän sai Siilinjärveltä omaa nimeään kantavan kaukalon. 5. elokuuta järjestetyn kansanjuhlan puitteissa hyökkääjälle rakkaan Vuorelan kaukalon nimi muutettiin Eetu Luostarinen Areenaksi.

− Vuorelan kaukalo on minulle merkityksellinen paikka, koska olen tosi nuorella iällä ollut siellä luistelemassa isän ja isoveljen kanssa. Olen siellä saanut ensimmäiset kosketukseni jääkiekkoon kiekkokoulun kautta. Vuorela oli tosi rauhallinen ja hyvä paikka kasvaa, sillä palvelut olivat tosi lähellä sekä hyvät koulut ja liikkumismahdollisuudet, Luostarinen sanoo kunnan tiedotteessa.

Florida Panthersin riveissä NHL:n mestaruuden voittanut Luostarinen vietti tiistaina omaa päiväänsä voittopokaalin kanssa. Mestaruusjoukkueen kukin jäsen saa oman hetkensä Stanleyn maljan kanssa.

Siilinjärven kunta halusi antaa Luostariselle lahjaksi jotain aikaa kestävää. Siitä syntyi ajatus kaukalon nimenmuutoksesta.

− Päädyimme nimeämään Vuorelan kaukalon Eetun kunniaksi, koska halusimme antaa hänelle lahjaksi jotain pysyvää ja sellaista, joka tulee näkymään myös kaikkien siilinjärveläisten elämässä. Uskomme, että kaukalon nimeämisellä on iso merkitys kaikille sitä nyt ja tulevaisuudessa käyttäville, juuri sille porukalle, jolle Eetu on varmasti merkittävä esikuva, Siilinjärven kunnanjohtaja Janne Airaksinen virkkoo.

Syyskuun 2. päivä 1998 Siilinjärvellä syntyneen Luostarisen jääkiekkoura vei Kuopioon ja KalPaan, josta hän kauden 2018−19 päätteeksi lähti Pohjois-Amerikkaan. Hän piipahti savolaisryhmässä lainalla kaudella 2020−21 pelattuaan ensin Carolina Hurricanesissa NHL:ää sekä AHL:ää kahdessa eri seurassa. Lainansa jälkeen hän siirtyi Panthers-organisaatioon, jossa jatkaa myös ensi kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle