Suomalaispelaajien tähdittämä Luleå/MSSK nappasi SDHL:n mestaruuden

Muut Sarjat / Uutinen
Petra Nieminen iski kotijoukkueen toisen maalin toisessa erässä ja syötti joukkueensa avausmaalin. Arkistokuva.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kuuden suomalaispelaajan Luleå/MSSK varmisti tiistai-iltana kotikaukalossaan SDHL:n mestaruuden. Kotijoukkue vei ottelun nimiinsä maalein 4–2 ja koko finaalisarja kääntyi luulajalaisille puhtaasti otteluvoitoin 3–0.

Ruotsin SDHL:n finaalisarja saatiin päätökseensä tiistaina. Luleå/MSSK vei nimiinsä ratkaisevan ottelun MoDo Hockeytä vastaan maalein 4–2. Sarja päättyi suomalaispelaajien tähdittämälle nipulle puhtaasti voitoin 3–0. Kaksi aiempaa kohtaamista päättyivät kummatkin 4–1.

Petra Nieminen oli kolmannessa finaaliottelussa suuressa roolissa. 24-vuotias hyökkääjä syötti ensin avauserässä illan avausmaalin ja heilutti myös maaliverkkoja toisessa erässä. Muista suomalaisista joukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski iski tärkeän 4–2-maalin, kun kolmatta erää oli jäljellä alle kaksi minuuttia.

Nieminen oli tärkeässä roolissa myös aiemmissa finaalikohtaamisissa, sillä toisessa mittelössä hän iski hattutempun ja ensimmäisessäkin syötti yhden osuman. Jenna Pirttijärvi ja Ronja Savolainen osuivat myös kahdessa ensimmäisessä otteluissa.

MoDon riveissä pelannut suomalaispuolustaja Eve Savander syötti tiistai-iltana joukkueensa ensimmäisen maalin toisen erän alkuhetkillä. Maali toi MoDon tasoihin ennen kuin kotijoukkue osui kahdesti toisen erän viimeisen neljänneksen aikana.

Mestaruus oli Luleå/MSSK:lle jo kuudes peräkkäinen. Joukkue voitti mestaruudet vuosina 2017–19 ja vuosina 2020–24. Välissä oli ainoastaan kausi 2019–20, jolloin pudotuspelit peruttiin koronan vuoksi. Luulajalaiset voittivat myös runkosarjan ennen MoDo Hockeytä.