Suomen lopullinen lohkosijoitus selviää vasta Kanadan ja Saksan kohtaamisessa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Onko Suomi ensimmäinen, joka pääsee juhlimaan maalia Ruotsia vastaan?
Kuva © Tiia Mahkonen
Suomen paikka mitalipeleissä on jo varmistunut, mutta Saksan ja Kanadan ottelulla on lohkon sijoituksiin vielä iso merkitys.

Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet nuorten MM-kilpailuissa 41 kertaa, Suomella voittoja on 18 ja Ruotsilla 21. Kuusi viimeisintä maiden välistä ottelua on päättynyt maalin erolla. Historian perusteella iltapäivällä on siis tiedossa tasaväkinen kamppailu.

Ottelun lopullinen merkitys ja lohkon sijoitukset ratkeavat kuitenkin vasta illalla, kun Kanada ja Saksa pelaavat. Ennakkoon Kanada on siinä selvä ennakkosuosikki ja mikäli Saksa jää ilman pisteitä on Suomen kolmas sija lohkossa varma riippumatta miten Ruotsi-pelissä käy. Saksa jää silloin myös mitalipelien ulkopuolelle ja joutuu pelaamaan Norjan kanssa ensi vuoden kisapaikastaan.

Jos Saksa kuitenkin saa Kanadalta yhdenkin pisteen, niin Saksa nousee lohkossa Suomen ohi, mikäli Suomi ei saa Ruotsilta tätä enemmän pisteitä. Tasapisteissä Saksa on Suomen edellä keksinäisen ottelun perusteella. Ja jos Saksa voittaa Kanadan varsinaisella peliajalla, niin se nousee jopa lohkon toiseksi Kanadan ja Suomen ohi. Kanadalla on siis illan ottelussa selvä panos.

Suomen lohkon kolmas saa vastaansa Yhdysvallat−Slovakia -ottelun häviäjän ja neljäs joutuu pelaamaan tuon ottelun voittajaa vastaan.

Saksa jää Kanadaa vastaan ilman pisteitä Suomi on lohkon kolmas riippumatta siitä miten ottelussa Ruotsia vastaan käy
Saksa voittaa Kanadan varsinaisella peliajalla Saksa on lohkon toinen, Kanada kolmas ja Suomi jää neljänneksi
Kanada-Saksa päättyy varsinaisen peliajan jälkeen tasan Suomi tarvitsee kolmossijaan Ruotsilta enemmän pisteitä kuin mitä Saksa saa Kanadalta

» Lähetä palautetta toimitukselle