Jamalaisesta Salamoiden päävalmentaja

MESTIS / Uutinen
Uutta päävalmentajaa viikon verran etsinyt Kirkkonummen Salamat on tehnyt ratkaisunsa. Loppukauden Salamoita luotsaa Kiinan pestiltään Mestikseen palaava Jarmo Jamalainen.
taustaa

Salamoiden hullut päivät jäämässä taakse
[lue lisää]

Valmentajan etsiminen tuli Kirkkonummella ajankohtaiseksi, kun aikaisempi valmennusjohto irtisanoutui vajaa viikko sitten luottamuspulaan vedoten. Tiistaina Salamat ilmoitti, että Jyrki Tuukkasen saappaisiin hyppää 48-vuotias Jarmo Jamalainen.

Jamalainen on ehtinyt kerätä valmentajakokemusta monesta paikasta. Mestis tuli miehelle tutuksi alkuvuonna 2006, jolloin tamperelainen pyrki nostamaan Hermeksen suosta. Menestys jäi kuitenkin heikoksi, sillä kokkolalaisjoukkue tippui kauden päätteeksi yllättäen Mestiksestä.

Jamalainen on toiminut pitkään kasvattajaseurassaan Ilveksessä, josta kokemusta on kertynyt sekä liigajoukkueen kakkosvalmentajan että A-junioreiden vastuuvalmentajan pesteistä. Pelaajaurallaan Jamalainen edusti liigatasolla Ilvestä, Ässiä, KalPaa ja Tapparaa.

Kokemusta Jamalaiselta löytyy myös eksoottisemmista jääkiekkokohteista, sillä mies on valmentanut Kiinassa. Edellisenä valmennustehtävänään Jamalainen veti Kiinan maajoukkuetta ja sitä ennen Aasian liigassa pelaavaa kiinalaista Nordic Vikings -joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle