Nihkeät pisteet Jukureille

Jukurit avasi ottelun maalihanat.
Mikkelissä nähtiin keskiviikkona vähämaalinen kiekkoilta, kun isäntäjoukkue Jukurit sai vastaansa JYP-Akatemian Jyväskylästä. Maalien lisäksi vähissä olivat muutkin tapahtumat, eikä jälkipolville jäänyt paljoa kerrottavaa. Pisteet jäivät lopulta Mikkeliin maalein 2-1 (0-0, 1-0, 1-1).

Lukemat taululla eivät valehtele, sillä ottelu oli tasainen. Torjuntojakin merkattiin kummallekin veräjänvartijalle yhtä monta. Jukurit onnistui harvoilla ratkaisevilla hetkillä paremmin ja se oli avain voittoon. Kotijoukkueen paremmuuden myönsi myös jyväskyläläisten valmentaja Jukka Ahvenjärvi.

- Ei kovin vauhdikas paluu maajoukkuetauolta. Haluttiin tiukasti hakea kolme pistettä, ja siinä epäonnistuminen on toki pettymys.

Harhasyöttelyä ja tehotonta viimeistelyä

Ensimmäinen erä oli kaikin puolin melko heikkoa katseltavaa. Pelin avaaminen ja hyökkääminen ontui kummallakin joukkueella, varsinkin JYP-Akatemialla. Jukurit sai aikaiseksi muutamia hyviä maalipaikkoja ja kaksi puolittaista läpiajoakin, mutta viimeistely oli heikkoa ja kiekko karkaili lavasta.

- Tahmeaa oli meilläkin. Ensimmäinen kymppi oli ihan hyvä, mutta sen jälkeen yhteistyö ei toiminut, Jukurien päävalmentaja Jarno Pikkarainen pohdiskeli.

Maalihanat aukesivat vihdoin toisen erän alussa. Hurrikaanipaitojen jäähy oli juuri päättynyt, kun Jukurien Jesse Rohtla luisteli laidasta hyökkäysalueelle, ja täräytti tarkalla rannelaukauksella pelivälineen yläkulmaan.

JYP-Akatemia sai erän loppuun vielä kaksi ylivoimaa, mutta hyvin torjunut Petteri Similä piti isäntien maalin puhtaana. Similä sai ainoana Jukurit-pelaajana Pikkaraiselta puhtaat paperit.

- Ainoastaan Similään voi olla tyytyväinen, hän oli erittäin hyvä tänäänkin.

Erikoinen voittomaali

Ottelun voittomaali nähtiin, kun peliä oli jäljellä noin viisi minuuttia. JYP-Akatemia yritti riskillä tasoitusta ottamalla maalivahdin pois aikaisessa vaiheessa, ja se kostautui nopeasti. Jukurien Henrik Koivisto rankaisi hätäilystä ja laittoi roikkukiekon maaliin puolesta kentästä.

Hurrikaanit kuitenkin tulivat vielä maalin päähän ylivoimalla, kun Oula Palve rikkoi Similän nollapelin. Tasoitukseen jyväskyläläiset eivät enää pystyneet.

Illan ainoita onnistujia olivat maalivahdit, sillä Similän lisäksi myös vieraiden Samu Perhonen esiintyi hyvin. Kummallekin veskarille merkittiin 35 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali.

Jukurit matkaa perjantaina kärkikamppailuun TUTOn vieraaksi. JYP-Akatemialla vuorossa on koitos Lempäälässä tappioputkessa rämpivää kotijoukkuetta vastaan.