Lohet narrasivat pässejä

Jani Kautto oli tänään yksi voiton avainhenkilöistä.
Kiekko-Vantaa ja Savonlinnan Pallokerho palasivat maajoukkuetauolta ja kohtasivat toisensa 576:n silmäparin seuratessa joukkueiden otteita. Tasaisen ottelun vei lopulta Kiekko-Vantaa numeroin 3-1 (0-1, 1-0, 2-0).

Ennen ottelua hallissa viettiin hiljainen hetki Kiekko-Vantaan entisen puheenjohtajan Pertti Viinasen muistolle. Itse ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä eikä erän alkuhetkillä kumpikaan joukkue päässyt kunnolla testaamaan vastustajan maalivahdin vireyttä.

Kiekko-Vantaa oli ensimmäisessä erässä hiukan vielä taukotunnelmissa, sillä joukkue hävisi suuren osan kaksinkamppailuja eivätkä syötötkään löytäneet lohipaidalta toiselle suurella prosentilla.

SaPKo oli koko erän ajan hiukan terävämpi otteissaan, ja tästä esimerkin antoi paluun kaukaloihin loukkaantumisen jälkeen tehnyt Oskar Essen. Essen viimeisteli erän ainokaisen kun hän nousi röyhkeästi maalin takaa ja nosti limpun maalin kattoon miinuskulmasta. Maalia tarkisteltiin myös videolta ja lyhyen tutkiskelun jälkeen se myös hyväksyttiin.

Pallokerholla oli erän lopussa paikkoja lisätä johtoaan, mutta tänään loistavan ottelun pelanneen Jani Kauton varmat otteet estivät lisäosumien syntymisen.

Vantaa löytää pelaamisen punaisen langan

Kiekko-Vantaa tuli aivan erilaisella ilmeellä toiseen erään. Syötöt löysivät paremmin omien lavat ja kaksinkamppailuihin joukkue sai kaivattua terävyyttä. Myös kotijoukkueen karvaus kävi sähäkämmin kiinni savonlinnalaisten kiekolliseen pelaamiseen, ja ajoittain SaPKolla oli suuriakin ongelmia hyökkäyksiinlähdöissä.

Kotijoukkue saikin kaivatun tasoituksen aikaiseksi ajassa 27:46 kun pirteästi tänään esiintynyt Vantaan ykkösketju juoni kiekon SaPKon verkkoon. Viimestelijänä toimi reboundin verkon perukoille laukonut Joel Lehtinen.

SaPKo sai lisää kapuloita rattaisiinsa toisessa erässä kun joukkueen kultakypärä Niko Laakkonen loukkaantui eikä enää palannut kaukaloon.

Kolmannessa erässä joukkueet sortuivat jäähyilyyn ja pelaaminen oli sekavan oloista. Joukkueiden huonosta ylivoimapelistä huolimatta Vantaa onnistui ylivoimalla kun Oskari Mannisen kova suoraan syötöstä lauottu lyöntilaukaus upposi ylänurkkaan ohi vierasmaalivahti Anssi Pesosen.

SaPKon erän paras maalipaikka oli kun Tuomas Muhonen pääsi alivoimalla yksin läpi, mutta maalin esti hyvin heittäytynyt vantaalaispeluri ja hiukan rangaistuslaukaukselta haiskahtaneesta tilanteesta tuomittiin normaali kampitusjäähy.

Vierasjoukkue haki tasoitusta ottelun lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta se ei tuottanut tulosta muille kuin kotijoukkueelle. Kiekon tyhjään maaliin sai kunnian laukoa Alexander Ruuttu.

SaPKon seuraava ottelu on perjantaina kun se kohtaa kotonaan hallitsevan mestarin Vaasan Sportin. Kiekko-Vantaa puolestaan matkustaa lauantaina Heinolaan Peliittojen vieraaksi.