Sport luovi kotivoittoon

Joensuulaisjuhlat jäivät Janne Nivan osumaan.
Luova koko viisikon peli oli Vaasan Sportin aseena joukkueen kohdatessa kotonaan Joensuun Jokipojat. Ottelun puolivälin tehohetken turvin vastustajansa selkärangan katkaissut Sport piti pisteet Vaasassa lukemin 4-1 (0-1, 3-0, 1-0).

Ennen taukoa heikosti esiintyneiden Vaasan Sportin ja Joensuun Jokipoikien paluu kaukaloihin tarjosi katsojille kohtuullisen hyvätasoista jääkiekkoa. Vierailijan fyysisyyden ja isäntien luovuuden kohdatessa jälkimmäinen veti lopulta pidemmän korren. Sport-luotsi Pasi Räsänen olikin ottelun jälkeen silminnähden huojentunut.

- Hyvää peruspelaamista meiltä. Erityisen tyytyväinen olen Mika Halavan esitykseen, Räsänen kommentoi.

Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui Jokipoikien heikko toinen erä, jossa Sport latoi kolme maalia alle viiteen minuuttiin. Tapahtunut sai mietteet vakaviksi joensuulaisleirissä.

- Kyllä meillä parantamista piisaa. Vastustaja toki oli hyvä ja liukas, mutta puolustuspelaamisemme oli tänään heikkoa, totesi Mikko Haapakoski.

Loukkaantumiset Sportin karikkona

Sport tuli ensimmäiseen erään hyvällä liikkeellä. Ratkaisuista paistoi itseluottamus ja varjojen mailla ennen taukoa vaeltanut joukkue oli pessyt kasvonsa perinpohjaisesti.

Hieman yllättäen ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin vierailija, kun Janne Nivan napakka rannelaukaus b-pisteiden takaa yllätti Jonathan Iilahden. Maalista voimaa saanut Jokipojat horjutti erän vanhetessa Sportia fyysisellä pelillään.

Maaliakin synkeämpiä uutisia ensimmäiseen erään Sport sai loukkaantumisten muodossa. Ensin Jens Östman loukkaantui taklaustilanteessa, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Samuli Virkkunen satutti itseään Joona Karevaaran käsittelyssä siinä määrin, että joutui jättämään kaukalon ja jatkamaan keskiviikkoiltaansa sairaalassa. Tilanteet suututtivat Pasi Räsästä vielä ottelun jälkeenkin.

- Ensimmäisessä kyynärpää nousi ja toisessa oli aivan liian kova vauhti. Kokoonpanohuolia meille tästä seuraa, Räsänen murehti.

Myöhemmin hoitohenkilökunnan kiirettä lisäsi vielä Antti Uitto, joka kaatui toisessa erässä pelitilanteessa vaihtoaitioiden edessä ja jätti leikin kesken.

Halavatun hyvä Gröndahl

Sportin parempi syöttöpeli ja viisikkopelaaminen alkoivat tuottaa hedelmää toisen erän puolivälissä, jolloin paluumuuttaja Mika Halava huudatti kotiyleisöä ensimmäisen kerran ohjaten Toni Jalon laukauksen paluukiekon sisään. Peli ehti vanheta tästä vain puolisen minuuttia, kun maalipyssy Tomi Pekkala onnistui yllättämään Antti Rautiolan nopealla laukauksellaan b-pisteiden välistä.

Jokipoikien toisen maalin jälkeen ottama aikalisä ei juurikaan vierailijoiden tilannetta parantanut, ja jo muutaman minuutin päästä joensuulaispäädyssä helisi jälleen. Tällä kertaa asialla oli Ari Gröndahl, jonka lyöntilaukaus painui alakulmaan ohi voimattoman Rautiolan.

Sportin tehohetki käänsi ottelun lopullisesti isännille, eikä Jokipoikien kiri koskaan yltänyt paria tolppalaukausta lähemmäksi. Kolmannessa erässä ottelun hahmon viitan nappasi harteilleen lopullisesti Gröndahl, joka suti tyhjältä paikalta loppulukemiksi 4-1 hienon syöttökuvion päätteeksi.

Joensuulaisittain ilonaiheeksi nousi Juuso Rajalan paluu pitkältä sairaslomalta. Varsinkin pelin alussa juonikas sentteri väläytteli osaamistaan ja Rajala oli myös ylivoimassa mies paikallaan, vaikkei tänään tulosta maalien muodossa tullutkaan.

- Rajalalla on erittäin lupaavia otteita ja hän otti heti paikkansa ylivoimassa, otti jo alkuviikosta treeneissä, Haapakoski kertoi.

Vaasalaisten luovuus pääsee seuraavan kerran valloilleen Savonlinnassa, jonne joukkue matkaa perjantaina haastamaan SaPKon. Jokipoikien osalta pelit jatkuvat lauantaina, kun kotikaukalossa vastaan asettuu HCK.