Kerhon päällikkö: ”Emme olleet ihan samalla kartalla”

LIIGA / Haastattelu
HPK-kapteeni Ville Viitaluoman kasvoilla oli huolestunut ilme Pelicans-pelin jälkeen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK tahkosi Pelicansia vastaan suoraan ilmaistuna huonosti. Edellisen Blues-koitoksen mainiosta asenteesta ei ollut tiistaina tietoakaan. Kerho epäonnistui etenkin puolustamisessaan.

Aivan kuin kentällä olisi Pelicansia vastaan pyörinyt eri HPK siihen joukkueeseen verrattuna, joka lauantaina Bluesin nujersi. Tuolloin Kerho jätti huolellisen puolustuspelaamisensa ansiosta espoolaiset osumitta.

Nyt Pelicans riepotteli kehnoa hämeenlinnalaispakistoa ja latoi lätyn isäntien reppuun kuudesti. Lahtelaiset voittivat Pallokerhon lopulta luvuin 6-5.   

– Pelitasomme ei ole tällä kaudella heittelehtinyt vielä noin paljoa kuin mitä nyt. Varsinkaan kotona. Emme olleet ihan samalla kartalla. Täytyy ajan kanssa katsoa mikä on, HPK-kapteeni Ville Viitaluoma murehti Pelicans-matsin jälkeen.

Varsinkin oman pään pelaaminen oli Viitaluoman huolen aiheena. Lahtelaisia vastaan Kerho sortui kenttäpäädyssään toisinaan jopa lepsuiluun.    

– Ensimmäinen peli, missä oikeasti oli vähän nukahduksia. Tähän mennessä olemme hyvin puolustaneet. Se oli asenteesta kiinni, Viitaluoma näki.

Pelicans-ottelu oli oranssipaidoilta kaiken kaikkiaan surkea. HPK liikkui hitaasti, puolusti luokattomasti ja asenne oli kuin kunnan työläisellä.     

– Teimme itse siitä itsellemme vaikean ottelun. Emme olleet ihan pelisuunnitelmassa. Kehno peli joukkueelta, Kerhon kapteeni tunnusti.  

Tiimellyksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa hämeenlinnalaisten päävalmentaja Ari-Pekka Selin korosti etenkin sitä, kuinka verkkaisesti HPK liikkui taitavaa lahtelaisryhmää vastaan.

Viitaluoma oli käskyttäjänsä kanssa samaa mieltä Kerhon huonosta vauhdista.  

– Ei liike välttämättä parasta ollut, mutta ei se liikekään ihan sormia napsauttamalla tule. Kyllä se lähtee jätkien valmistautumisesta, hyökkääjä painotti.

Pallokerhon harvoihin onnistujiin tiistain ottelussa voi luokitella juurikin Viitaluoman. Keskushyökkääjä pamautti koitoksessa yhden häkin ja syötti kaksi maalia.

Hämeenlinnalaisten päällikkö on hiljalleen vertymässä siihen vireeseen, jota HPK ykkössentteriltään kaipaa. Edellisessä Blues-pelissä Viitaluoma nimittäin onnistui myös viimeistelyssä.

Viitaluomaa itseään ei kuitenkaan tiistain pelin tehopisteet piristäneet.   

– Ei ne pisteet kyllä hirveästi mieltä lämmitä. Kivahan se on, että tulee onnistumisia, mutta vaihtaisin voittoihin nekin, keskushyökkääjä virkkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle