Maalijuhla toi ensimmäisen vierasvoiton

LIIGA / Raportti
HPK ei ehtinyt sen enempää tilanteisiin kuin niiden altakaan pois.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Voi herranjumala mikä jääkiekko-ottelu, tiivisti Pelicansin valmentaja Kai Suikkanen osuvasti pelitapahtumat lahtelaisten kukistettua Hämeenlinnan Pallokerhon.

- Se tässä oli positiivista, että saatiin ensimmäinen vierasvoitto - ja vielä kolmen pisteen voitto. Pisteet olivat maksaa valmentajan sydänkohtauksen. Tehtiin vissiin yhdeksän maalia, mutta kolme niistä väärään päätyyn, Suikkanen jatkoi.

Pelicans oli maalipaikoissa tehokas, mutta pääsi myös viimeistelemään osumansa aitiopaikoilta HPK-puolustuksen virheistä. Kolme osumista lyötiin maalivahti Mikko Tolvasen taakse aivan maalin edestä ja loput kolme saivat Radek Smolenak, Lee Goren ja Joonas Hurri laukoa parhaalta sektorilta ilman suurempaa estelyä.

- Lauantaista tultiin pulkalla alas. Erityisesti ihmetyttää, miten Pelicansin tasoista hyökkäystä vastaan voidaan liikkua noin huonosti, harmitteli HPK:n valmentaja Ari-Pekka Selin.

HPK:n puolustuspelaaminen oli todella luokatonta. Maalin edessä mailojen sitomisesta ei ollut tietoakaan, helpot purkukiekot tössittiin vastustajalle omalla siniviivalla ja hyökkääjistä jäätiin jatkuvasti askel taakse.

- Jalkatyö oli vaatimatonta. Ensimmäisestä erästä selvisimme silti siedettävin numeroin, Selin jatkoi.

Näyttäviä osumia

Karmivista virheistä huolimatta HPK:n onnistui roikkua pelissä mukana ja nousta neljästi maalin päähän ja yrittämään lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia. Tuuri loppui kuitenkin siinä kohdassa, kun pelaamisessa alkoi olla vähänkään järkeä.

- Saatiin aina hankittua johto, mutta kaksi ensimmäistä vastustajan maalia potkittiin omiin. Sitten päästiin viiteen kolmeen ja mietittiin, että nyt pidetään johto, mutta kymmenen sekuntia myöhemmin maalivahdin selästä kimposi kiekko omiin. Ihmeellisiä maaleja, hämmästeli Suikkanen.

Kiekkoillan parhaaksi anniksi jäivätkin hienot viimeistelyt. Pelicansilta etenkin kaksikko Smolenak - Goren löysi tilaa HPK:n seisoskellessa. Oma erikoisuutensa oli vieraiden neljäs maali, jossa puolustaja Jan Latvala pääsi nousemaan vapaasti hyökkäyksen kärkenä maalille pakkiparinsa Jonas Junlandin kanssa maalivahti Antti Niemen syötöstä.

Ari-Pekka Selin katsoi aiheelliseksi käyttää aikalisän jo ottelun alussa Pelicansin mentyä Timo Pärssisen maalilla johtoon. Hyöty jäi tällä kertaa kyseenalaiseksi HPK:n jäädyttyä tilanteesta tyystin ja kieputtua pari seuraavaa vaihtoa avaruushyppääjinä peliälyn tyhjiössä.

Pahimmin kuutamolla olivat Joni Tuominen, Dan Spang ja Aleksi Laakso, jotka vuorollaan seurasivat katseellaan maalintekoa kepinkantaman päästä. Vain nelosketju Antti Aarnio - Otto Paajanen - Robert Leino pystyi kotijoukkueesta tasavahvaan suoritukseen. Oivaltavan osuman maalivahdin selän kautta upottanut Ville Viitaluoma keräsi pisteet 1+2, mutta pelillisen johtajan viittaa ei hänestäkään ollut tällä kertaa kantamaan.

Suuresta maalimäärästä huolimatta maalivahtipeliä ei voi moittia, erikoisia pomppuja ja avopaikkoja riitti kummassakin päässä.

HPK:lla on kaksi päivää aikaa löytää peliajatus ennen vierasottelua sarjakärki JYPiä vastaan. Pelicans jatkaa pyrkimyksiään sarjan peräpäästä pois isännöimällä Tampereen Ilvestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle