TUTO kaatoi Peliitat Winchesterin johdolla

TUTO puhalsi keskiviikkona onnistuneesti yhteen hiileen.
Keskiviikkoiltana Kupittaalle saapuneet 2087 ihmistä saivat sen mitä odottivat: uusi NHL-vahvistus Jesse Winchester tuli ja näytti mistä todellinen kiekkoilija on tehty. Vierasjoukkue Peliitat sai maistaa tappion karvasta kalkkia TUTOn otettua ottelun nimiinsä lukemin 6-2.

Illan peli lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Heti alkuun Peliittojen maalitykki Henri Manninen sai oivan paikan viedä joukkuensa johtoon, mutta TUTOn vuorenvarma maalivahti Tommi Virtanen oli hereillä. Miltein heti tämän jälkeen TUTOn uusin tulokas Jesse Winchester sai tilaisuuden esitellä taitojaan ja sai yleisön haukkomaan henkeään päästyään lähes kasvotusten Peliittojen maalivahdin Janne Juvosen kanssa.

- Ensimmäisessä erässä meillä oli hyviä maalipaikkoja, mutta ei pystytty niitä käyttämään, Peliittojen vähäsanainen päävalmentaja Petri Karjalainen totesi.

Monenlaisista tilanteista huolimatta ensimmäinen erä jäi maalittomaksi, mutta tarjosi kuitenkin taidokasta kiekkoa. Kummankin joukkueen yli- ja alivoimapelaaminen oli varsin tasokasta. Erityisen vahvaa alivoimaa pelasivat eteenkin heinolalaiset, sillä TUTOn ensimmäisen ylivoiman aikana Peliittojen alivoimamaali oli lähellä Sami Holapan rynnittyä kohti TUTOn maalia.

Winchester näytti kyntensä

Toinen erä lähti kotijoukkueen osalta hyvin liikkeelle: Jesse Winchester vei TUTOn toisen erän ensimmäisen peliminuutin jälkeen 1-0-johtoon ja Kupittaa repesi liitoksistaan.

Heti TUTOn ensimmäisen maalin jälkeen Peliitat pääsi kuitenkin ylivoimalle Marlo Koposen saatua pikkukakkosen. Turkulaiset pelasivat alivoimansa kuitenkin kylmänrauhallisesti. Maalinteon makuun päästyään Winchester oli vähällä viedä joukkueensa 2-0-johtoon alivoimamaalilla, mutta tähän veskari Juvonen reagoi varmasti.

TUTOn päävalmentaja Juhani Tamminen oli kaikin puolin tyytyväinen uuden NHL-vahvistuksen suoritukseen.

- Heti ensimmäisessä aloituksessa nähtiin mikä mies on. Sen takia hän pelaa isoa liigaa. Kun verkko on auki, ei hän epäile, vaan laittaa kiekon sinne, puhelias Tamminen summasi.

Pian Kupittaan sankka kannattajajoukko sai aihetta uuteen tuuletukseen, kun noin viisi minuuttia myöhemmin Derek Famulare viimeisteli Antti Virtasen ja Winchesterin syötöistä TUTOlle 2-0-maalin.

TUTOn tykitys jatkuu

Kuin salaman iskusta tappioasemaan joutunut Peliitat tarjosi vastaiskun sijaan TUTOlle kolmannen maalin suorastaan kultalautasella: TUTO pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa Peliittojen Risto Mattilan ja Aki Nurmisen istuessa jäähyjään. Tony Vidgren sai Ville-Vesa Vainiolan ja Antti Virtasen syötöistä pamautettua kiekon Peliittojen maaliin.

- Toisessa erässä meillä kävi muutama paha virhe, joista sitten aukaistiin ovia. Vastustaja käytti maalipaikkansa hyvin hyväkseen, Karjalainen kommentoi toisen erän pelaamista.

Meillä energia on kovaa ja sillä tämäkin kilpailu tänään voitettiin, oman joukkueensa pelaamiseen tyytyväinen Tamminen sanoi.

Mikael Aaltosen jäähyn myötä Peliitoille tuli jälleen tilaisuus tasoittaa ylivoimalla. Tasoitusmaali olikin lähellä, mutta videotarkastuksen jälkeen maalia ei hyväksytty. Hermot kiristyivät entisestään heinolalaisten leirissä ja turhautuneisuus purkautui lopulta Henri Mannisen otettua rajusti yhteen Pasi Hirvosen kanssa. Riitapukareiden pelit loppuivat siihen, sillä molemmille lankesi väkivaltaisuuden ja estämisen lisäksi automaattinen pelirangaistus.

TUTOlle jo valmiiksi voitokas erä päättyi vielä yhteen maaliin Winchesterin ja Vidgrenin ohjattua kiekon Aaltoselle, joka puolestaan vei kotijoukkueen jo 4-0-johtoon.

Hieman tasoitusta kolmanteen erään

Merkittävästä johtoasemastaan huolimatta TUTO ei näyttänyt hellittämisen merkkejä kolmannen erän alussa. Peliitat painoivat vastaan hanakasti, mutta turkulaiset saivat pidettyä pelin pois omasta päädystään.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vajaat seitsemän minuuttia, minkä jälkeen TUTO iski jälleen. Tällä kertaa kiekon ohjasi maaliin Arttu Niskakangas, joka sai taidokkaat syötöt Anrei Hakuliselta ja Marlo Koposelta.

Peliitat ei kuitenkaan jättänyt Turkua taakseen maalitta. Sami Holapan ja Joni Kainulaisen avustamana Moses Mustonen sai avattua heinolalaisten maalihanat. Tämän jälkeen Tamminen koki tarpeelliseksi pitää aikalisän. Tätä esimerkkiä seurasi myös Karjalainen, joka aikalisän päätyttyä passitti jäälle kuusi kenttäpelaajaa. TUTOn viisikko pelasi tällä kertaa kuitenkin viisaammin ja Winchester pääsi toistamiseen loistamaan maalinteossa lyöden kiekon tyhjyyttään ammottavaan Peliittojen maaliin.

Heinolalaiset onnistuivat vielä kerran maalinteossa ennen pelin päättymistä. 6-2-maalin laukoi Petr Stloukal Ville Järveläisen syötöstä. Loppujen lopuksi ottelu päättyi näihin lukemin, kun TUTOn mahdollista seitsemättä maalia ei videotarkastuksen jälkeen hyväksytty.

TUTOn ottelut jatkuvat perjantaina Kupittaalla, kun vastaan asettuu kärkijoukkue Jukurit. Juhani Tammisen mukaan perjantaina nähdään ensimmäistä kertaa jäällä myös Lukon A-junioreista lainalle tullut David Stach. Peliitat puolestaan saa vieraakseen Kiekko-Vantaan lauantaina.