Summanen Jokereista: ”Älyttömän härskiä ja ikävää”

LIIGA / Haastattelu
Raimo Summanen avasi sanaisen arkkunsa.
Kuva © Tomi Hänninen
HIFK-luotsi Raimo Summanen antoi lauantaina täyslaidallisen paikallisvastutaja Jokereille. Summanen on jo aiemmin ottanut kantaa voimakkaasti Jokerien toimintatapoihin ja jatkoi tällä linjalla myös lauantaina.

Summasen sanainen arkku aukesi tällä kertaa Markus Nordlundin taklattua HIFK-kapteeni Ville Peltosta päähän. Nordlund sai tilanteesta ottelurangaistuksen ja Peltonen talutettiin pukusuojaan, eikä tämä sen jälkeen enää palannut jäälle.

- Yksi joukkue ja yksi pelaaja siinä joukkueessa on kaksi vuotta tehnyt kaikennäköistä. Se mitä tänään tapahtui... tuntuu, että se on tarttunut tuohon muuhunkin joukkueeseen. Liiga toimii näköjään aina jälkikäteen, mutta se on älyttömän härskiä ja ikävää, että meidän joukkueen kapteeni on saman joukkueen toimesta lanattu kaksi kertaa tajuttomaksi, Summanen latasi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa viitaten lauantaina pelikiellossa olleeseen Jarkko Ruutuun.

- Se ei tunnu siltä, että ne olisivat vahinkoja, Summanen lisäsi.

Summanen luulee tietävänsä syyn siihen, miksi Jokereille on sattunut tällä kaudella niin paljon vastaavanlaisia tilanteita.

- Todennäköisesti on käynyt niin, että maineekkaalla seuralla Jokereilla on niin kova paine voittaa mestaruus, kun sitä ei ole tullut aikoihin. Se on ihan ymmärrettävää. Mutta se tapa, millä yksi pelaaja on tätä tehnyt, on tarttunut seuraan. Ei sitä voi selittää millään. Pahinta on se, että ne selitykset jatkuu vaan koko ajan.

- Uskomaton juttu. Kiekkoihmisenä olen ollut kaikessa mukana, mutta tämä tuntuu oudolta.

Summasella oli selvä näkemys myös Peltosen loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta. HIFK-valmentajalta udeltiin suoraan, oliko tilanne Jokerit-valmennuksen käskytys.

- Kyllähän sen kaikki tietää. Sen tietää koko liiga, Summanen täräytti.

Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä oli ottelun jälkeen hämmentynyt Summasen syytöksistä.

- En tiedä mihin suuntaan tässä rupeaisi latelemaan. Koko talvi ollaan yritetty keskittyä pelaamiseen ja ulkopuolelta on tullut syytöksiä. Aika kovaa tekstiä kollega Summaselta. En tiedä, missä se raja menee kuinka paljon voi huudella ja kuinka paljon pitää sietää, Lämsä totesi ja viittasi Summasen jo ottelun aikana annettuun palautteeseen.

- En halua provosoida ketään, enkä lähteä provosoitumaan. Jatketaan sillä linjalla, mikä on valittu.

- Sen, mitä saa korviinsa on aika kovaa tavaraa. Jossain sen rajan pitäisi mennä, Lämsä kuitenkin lisäsi.

Summanen antoi Jokerien vaihtoaitioon palautetta koko ottelun ajan. Tv-kameroille tallentui rajuakin tekstiä. Summasen mielestä tulisi kiinnittää ennemmin huomiota kaukalossa tapahtuviin tekoihin kuin sanalliseen palautteeseen.

- Se on aika lailla kaksi eri asiaa. Siellä laitetaan tarkoituksella jätkiä pois. Edellisessä ottelussa mopoautopoika (Artturi) Lehkonen, alaikäinen jätkä taklattiin. Kasvetaanhan nyt jo aikuisiksi.

Lehdistötilaisuuden päätteeksi Lämsä tarjosi Summasella kättään, jota HIFK-luotsi ei kuitenkaan huolinut.

- Älä esitä, se ei kannata, Summanen täräytti ja jatkoi matkaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle