Pelicans puolusti voiton

LIIGA / Raportti
Pelicans otti taisteluvoiton Pallokerhosta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lahden Pelicans kukisti Hämeenlinnan Pallokerhon voittolaukauskilpailun jälkeen ja kasvatti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Pallokerholla oli paikkansa ratkaista ottelu varsinaisella peliajalla, mutta joukkuetta vaivasi jälleen kerran tehottomuus.

Pelicans lähti otteluun puolustavalla taktiikalla ja Pallokerholla oli useita paikkoja iskeä kiekko maaliin, mutta kotijoukkuetta vaivannut tehottomuus ja 43 kertaa ottelussa torjunut Pelicans-vahti Jere Myllyniemi pitivät huolen siitä, että ottelun avausmaali nähtiin vasta kolmannessa erässä.

Kotijoukkue meni johtoon Borna Rendulicin maalilla, mutta vierailijat punnersivat väkisin tasoihin ja lopulta Pekka Jormakka sinetöi voiton lahtelaisille. Tavoite pääsystä kymmenen joukkoon pysyi näin ollen hengissä.

Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Puolustamaan tänne tultiin ja hyvin siinä onnistuttiin. Jumalattoman arvokkaat pisteet meille tässä taistelussa pääsystä kympin joukkoon.

- Kolmannessa erässä harmittava harhasyöttö mistä HPK rokotti, mutta maali herätti joukkueen ja vasta tämän jälkeen saatiin omaa kiekollista pelaamista paremmaksi, lisäsi Suikkanen.

Pallokerhon päävalmentaja Ari-Pekka Selin kehui Pelicansia.

- Pelicans pelasi tänään hyvin ja joukkueella oli selkeä pelisuunnitelma. Meidän eväät loppuivat johtoasemassa. Hyökkäyspeli katosi täysin ja lopulta Pelicans tuli ansaitusti tasoihin.

Rinnalle ja ohi

Kahden ensimmäisen erän aikana HPK-vahti Mika Järviselle kertyi vain yhdeksän torjuntaa ja vierailijoille kertyi maalipaikkoja oikeastaan vain kaksi. Avauserän ensimmäisellä minuutilla Pekka Jormakka pääsi nokikkain Järvisen kanssa ja toisessa erässä Tyler Redenbach karkasi alivoimalla läpiajoon, mutta kummassakin tilanteessa Järvinen veti pidemmän korren.

Pallokerholla sen sijaan oli paikkoja tehdä useampikin maali, mutta Pelicansin veräjä pysyi koskemattomana aina kolmannen erän alkuun asti. Antti Jaatisen harhasyöttö löysi tiensä suoraan hyvässä vauhdissa olleen Borna Rendulicin lapaan, joka purjehti läpi ja laittoi kiekon varmasti maaliin. Tämän jälkeen Pallokerhon hyökkäyspeli katosi ja Pelicans siirtyi kuskin paikalle.

Odotus palkittiin lopulta erän puolivälin jälkeen. Vili Sopanen oli kulmakamppailussa Ossi-Petteri Grönholmia liukkaampi ja lopulta Sopasen syöttö tavoitti maalin edessä vapaana olleen Janne Tavin, joka ei avopaikasta erehtynyt. Erän lopussa Sopanen antoi vielä hyvän poikittaissyötön pakin paikalta nousseelle Jan Latvalalle, mutta HPK-vahti Järvinen oli tilanteessa hyvin mukana ja maali pysyi koskemattomana.

Jatkoajalla ei osumia nähtyä, joten ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailusta. Lopulta usean yrityksen jälkeen Jormakka ratkaisi voiton vierailijoille.

Ei mitään uutta

Hämeenlinnan Pallokerho menetti jälleen kerran johtoasemansa ja joukkuetta vaivasi myös tuttu tehottomuus. Jokainen piste on tärkeä tasaisessa sarjassa, mutta mikäli Pallokerho jää ulos kuuden joukosta, riittää Hämeenlinnassa ainakin otteluita, joita on kiva jossitella.

- Ei tässä mitään uutta ole edellisiin kotipeleihin verrattuna, pelirohkeus on kateissa ja verkko ei heilu.

- Jokainen piste tietysti kelpaa, mutta kyllä näitä on tässä vähän sössittykin, kommentoi Selin.

Joukkueet jatkavat lisäpisteiden saalistamista lauantaina. Pallokerho matkustaa Tampereelle sarjajumbo Ilveksen vieraaksi ja Pelicans kohtaa kotonaan Ilveksen kaataneen JYPin.

» Lähetä palautetta toimitukselle