HPK metsästää lintuja- osuvatko kudit maaliin?

LIIGA / Ennakko
Vain Jere Sallinen on oranssipaidoilta onnistunut viimeistelyssä joukkueen kahdessa edellisessä kotipelissä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK jahtaa perjantaina kotiluolassaan lintuja, kun Lahden Pelicans saapuu Kerhon vieraaksi. Istahda pehmustetulle tuolille, ota mukava asento ja lue otteluennakko tästä.

Kerhon osalta ratkaisevaa voi Pelicansia vastaan olla se saako joukkue viime aikoina reistailleen maalihanansa toimimaan paremmin. HPK on värkännyt kahdessa edellisessä kotikamppailussaan yhden ainoan osuman.

Ongelmaa ei ole ollut maalipaikkojen tai laukauksien määrässä, sillä Kerho on tykittänyt vastustajiensa Bluesin ja JYPin veräjänvartijoille yhteensä peräti 74 torjuntaa.

Hämeenlinnalaiset ovat onnistuneet tuhlaamaan monta hyvää maalipaikkaa, osin taidon puutteen vuoksi ja osin sen vuoksi, että viimeistelystä on uupunut päättäväisyys. HPK:n sikermän ratkaisuosasto on myös kapea. Joukkueessa ei ole ykkösvitjan tutkaparin Ville Viitaluoman ja Jere Sallisen lisäksi muita takuuvarmoja tehoilijoita.

HPK:n puolustuspeli loistaa

Siinä missä HPK:n hyökkäyspelaaminen on takkuillut kuin Volvon moottori niin joukkueen puolustuspelaaminen on sen sijaan toiminut liki moitteettomasti. Edellisessä kotiottelussaan JYPiä vastaan Kerho puolusti huolellisesti ja etenkin sen ansiosta kykeni venyttämään taistonsa liigakakkosta vastaan voittolaukauskilpailuun asti. Jyväskyläläiset voittivat pelin lopulta luvuin 2-1.

Pallokerho on kolmanneksi vähiten takaiskumaaleja verkkonsa perukoille päästänyt liigaseura. Hämeenlinnalaiset puolustavat koko viisikkona tiiviisti ja se tekee sikermän puolustuspelaamisesta erinomaisen. Puolustuspelin viimeisenä lukkona häärii HPK:n maalin suulla loistavaa kautta pelaava Mika Järvinen.

Sarjataulukossa oranssipaidat loikoilevat sijalla kuusi. Kerhon tilanne liigan sarjataulukossa on valoisa, sillä voitollaan joukkue varmistelisi jo sijoitustaan kuuden joukossa ja nousisi pisteen päähän runkosarjan neljännestä Tapparasta. Eli kotiedun saavuttaminen pudotuspeleihin on yhä Kerholle täysin mahdollista. 

Vastaansa HPK saa viime kevään hopeajoukkueen, mutta tällä kaudella liki täydellisen mahalaskun suorittaneen Pelicansin. Lahtelaisryhmä on SM-liigan sarjataulukossa kahdentenatoista ja käy kiivasta kamppailua pääsystä säälipudotuspeleihin. Pelicansin ja runkosarjan kymmenennen HIFK:n ero on seitsemän pistettä. Lahtelaisilla on tosin kaksi peliä vähemmän tahkottuna.

Pelicans liitää lentokelissä

Pussinokat tarvitsevatkin kuumeisesti voittoja säilyttääkseensä saumansa yltää pudotuspelikarkeloihin.

Näitä voittoja Pelicans on onnistunut hienosti napsimaan edellisillä kierroksilla. Joukkue liitää neljän pelin pituisessa voittoputkessa, viimeksi lahtelaiset nujersivat lauantaina Kärpät kotihallissaan maalein 3-2.

Pelicansin kurssi on lähtenyt nousukiitoon penkin alle menneen alkukauden jälkeen. Lahtelaiset voittivat edellisviikon kaikki kolme peliään ja tappelevat tosissaan paikasta pudotuspeleihin.

Pussinokkien lentokelin taustalla ovat erinomaisesti pelaava maalivahti Jere Myllyniemi ja petraantunut tiimipelaaminen. Lahtelaiset ovat viime kierroksilla nakutelleet maaleja laajalla rintamalla, sillä joukkueen kaikki neljä kenttää ovat kyenneet viimeistelyyn.     

Seuraa Heitä

Jere Sallinen #76 | EHC Biel

Keskushyökkääjä

Jere Sallinen pelaa loistavaa kautta sentteri Ville Viitaluoman ketjukaverina. On SM-liigan plus-miinus-pörssin ykkösnimi ja HPK:n toiseksi paras pistemies. Kannattaa seurata, mitä Sallinen saa perjantaina aikaan.

Timo Pärssinen #27 |

Laitahyökkääjä

Kokeneen kiekkoilijan kausi käynnistyi yskähdellen, mutta on nyt löytänyt hyvän vireen. On jo neljässä peräkkäisessä pelissä merkkauttanut tililleen pisteitä. Ilahdutti aikoinaan myös hämeenlinnalaisyleisöä legendaarisen Teletappi-ketjun laiturina.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Aleksi Laakso 1 3 4
2.Jere Sallinen 2 1 3
3.Borna Rendulic 3 0 3
4.Teemu Rautiainen 1 1 2
5.Juho Mielonen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle