Sointu teki ottelusta ottelun

LIIGA / Kuvakooste
JYP oli jo mennä menojaan, kunnes Ilveksen Matias Sointu iski kiekon Tuomas Tarkin ajassa 11.10. Tuo Ilveksen 1-3-kavennusosuma teki ottelusta vielä ottelun, joka tamperelaisten sisukkaasta taistelusta huolimatta päättyi JYPin voittoon 3-2 (3-1, 0-1, 0-0). JYP otti kolme pistettä ja jatkaa runkosarjan piikkipaikan jahtaamista.
Kuva © Eriikka Hienola
Peli käyntiin.
Kolppanen katsoo, kun kiekko räpsähtää taakse ensimmäisen kerran.
41-vuotias Kalle Koskinen opastaa 23-vuotiasta Matias Sointua pois JYPin puolustusalueelta.
Ilveksen hyökkäyksiin lähdöt olivat ensimmäisessäkin erässä hyvin takkuisia. Välillä tamperelaisille tuotti tuskaa päästä omalta alueelta pois.
Salmio vei JYPin 2-0-johtoon jo vajaan viiden minuutin kohdalla.
Nuorten miesten tuuletukset tulevat sydämestä.
Ei se nyt oikein lähtenyt. Ilveksen aikalisä ajassa 4.42 tilanteessa 2-0.
Aikalisän jälkeen käytiin JYP-päädyssäkin, mutta Tarkki ei ollut yllätettävissä.
Ja hetken päästä räpsähti taas. 3-0 ajassa 10.07 iski Miika Lahti.
Ilves sai elintärkeän osuman heti JYPin kolmannen perään. Sointu ja Huhtanen kirmasivat 2-1-hyökkäykseen ja Sointu läväytti taululle Ilveksen ensimmäisen. Tämä maali teki ottelusta vielä ottelun.
Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Välimaa ja Viitanen ottivat mittelön. Tuloksena Viitaselle 2+2 ja Välimaalle 2 minuuttia.
Ylivoiman aikana Ilves sai rakennettua muutamia vetopaikkoja, mutta ei maalia.
Hups. Abid ja Peltola katsovat, kun kiekko ponnahtaa yläilmoihin.
Hups toisenkin värisessä paidassa.
Ilveksen 2-3-kavennusmaali tuli niin salakavalasti ja yllättäen, ettei kuvaajakaan kerennyt kuin tuuletusvaiheeseen mukaan.
Ajassa 31.18 oli JYPin vuoro ottaa aikalisä ja ihmetellä, missä välissä Ilves tuli maalin päähän.
Ilves sai ajoittain oikein kunnon souvin JYP-maalille.
Ajassa 54.55 Viitanen suivaantui tuomarin estämisjäähyn viheltämiseen ja paiskasi jäähyaition oven kiinni. Tämän jälkeen matka jatkuikin päätyovista pihalle.
Viimeisillä minuuteilla Rajamäen maila unohtui Wärnin kinttujen väliin ja jäähy estämisestä pantiin täytäntöön.
Kolppanen otettiin penkille vielä ajassa 58.57, mutta maaleja ei enää nähty.
Kolme pistettä olivat tärkeimmät, mutta eihän se ihan täydellisesti mennyt.