Vaikka läpi harmaan kiven

LIIGA / Ennakko
Juhliiko Pelicans tiistaina ja saako lahtelaisten loppukiri sensaatiomaisen päätöksen?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Runkosarjan päätöskamppailu ei tule jättämään Hakametsää kylmäksi. Huiman loppukirin ottanut Pelicans taistelee hurmoksessa viimeisestä pudotuspelipaikasta ja Tappara tarvitsee pisteen varmistaakseen kakkospaikkansa ja varman kotiedun finaaliin asti.

Kun joukkue lähtee heikon alkukauden jälkeen rakentamaan uutta kevättä ja nousua parrasvaloihin, ovat hyvät neuvot kalliit.

Onneksi Lahden Pelicansilla on valmentajanaan Kai Suikkanen, neuvot näet häneltä luontuvat. Suikkasen Pelicans on ollut läpi kevään periksiantamaton ja sen parjatut kokeneet pelaajat ovat ottaneet viime otteluissa suurta roolia.

Voidaan sanoa, että toiseksi viimeisenäkin tarponut Pelicans todella taistelee itsensä pudotuspeleihin, mikäli se tiistaina Tapparan puhtaasti kaataa ja SaiPa häviää varsinaisella peliajalla Raumalla. Vaikka läpi sen harmaan kiven.

Turkoosipaidat ovat saaneet erityistä tasonnostoa esimerkiksi Timo Pärssiseltä. 36-vuotiasta laituria on parjattu osin syystäkin, mutta Pärssinen on viime otteluissa pelannut isoja minuutteja Pelicansin ykkösvitjassa ja ollut tiukoissa peleissä mies paikallaan. Samalla ykkösvitjan takana operoiva Markus Seikolakin on parantanut keväällä rutkasti.

Yhdessä tehomiehien Pekka Jormakan ja Tyler Redenbachin kanssa Pärssinen on nakuttanut viimeiseen yhdeksään otteluun tehot 3+6= 9.

Pelicansin vahvuus on ollut sen otteluihin tulo. Sen vahvat alut ovat usein antaneet sille mahdollisuuden voittoon ja heikkojen hetkien jälkeen Suikkanen luo sekä penkin päässä että pukuhuoneessa Pelicansille henkisen valmiuden selviytyä niistä.

Lahtelaisten Vili Sopanen, Joonas Hurri ja Pekka Saarenheimo harjoittelivat maanantaina kevyemmin ja heidän pelikuntonsa on arvoitus.

Tapparan paluu huipulle kaipaa sinettiä

Jos Pelicans on 11 pisteellään viimeisessä viidessä ottelussa SM-liigan kuntopuntarin viidentenä, kotijoukkueeksi asettuva Tappara pistää vielä vähän paremmaksi. Viiden ottelun voittoputkessa seilaava kirveslaiva kaipaa tiistailta yhtä pistettä varmistaakseen toisen sijan runkosarjassa ja kotiedun mahdollisissa välierissäkin.

Viimeksi Tappara paiski töitä runkosarjassa näin hyvin yli 10 vuotta sitten kaudella 2001-2002. Tuolloin runkosarjan voittanut Tappara hävisi finaaleissa Jokereille.

Kaudella 2001-2002 Tapparaa valmensi Jukka Rautakorpi, puolustuksessa häärivät Tuukka Mäntylä ja Pekka Saravo ja kiekollista tahtipuikkoa heilutti Alexander Barkov.

Jotta nämä enteet yhdistyisivät myös Tapparan tiistaiseen vastustajaan, Tapparan kolmosmaalivahtina nähtiin tuolloin Tapparan A-nuorissa pelannut Jere Myllyniemi, joka on pitänyt Pelicansin pudotuspelihaaveet pystyssä.

Jere Myllyniemen ei sovi Jarno Koskirannan yrityksistä hätkähtää tiistainakaan.
Jere Myllyniemen ei sovi Jarno Koskirannan yrityksistä hätkähtää tiistainakaan.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi

Kirvesrinnat ovat viime otteluissa säväyttäneet hyvällä ja tehokkaalla hyökkäyspelaamisellaan. Tappara keskittyykin tiistaina puolustuspelinsä petraamiseen pudotuspelien alla.

- Puolustamisessa oli toivomisen varaa. Vähän pehmeyttä tämmöisissä tilanteissa, joissa ajetaan etukulmalta maalin eteen. En tiedä mistä tämä johtui. Vaatimustason pitää olla jatkossa korkeampi, jotta tuommoisia ei enää loppukaudesta tule. Hyökkäys oli tänään ok, puolustus ainoastaan sinne päin, Rautakorpi suomi omiensa puolustuspeliä lauantaisen KalPa-voiton jälkeen.

Nouseeko Metsola nollapelitilaston kärkeen?

Joukkuetasolla ottelun panokset ovat korkealla, mutta harva pelaaja taistelee tiistaina noususta tilastojen ykköspaikoille.

Tapparan puolustaja Markus Kankaanperän jo lähes varma jäähytilaston kuninkuus saattaa saada seurakseen myös plusmiinustilaston voiton, jos kolmen täpän päässä oleva HPK:n Jere Sallinen(+25) taittuu päätöskierroksella taakse.

Konkreettisimmin pörssivoitosta hikoilee kuitenkin Kankaanperän joukkuekaveri, maalivahti Juha Metsola. Jo kahdeksan nollapeliä kahminut Metsola on ennen päätöskierrosta tasoissa Jokerien Eero Kilpeläisen kanssa puhtaiden otteluiden määrässä.

Seuraa Heitä

Chris Connolly #61 |

Hyökkääjä

Piskuinen jenkki maalasi kaksi osumaa KalPan verkkoon lauantaina ja sai ansaitut kehut Rautakorvelta. Connollyn pelaaminen on tärkeissä peleissä suuressa roolissa.

Tommi Paakkolanvaara #83 |

Keskushyökkääjä

Pelaa jokaisen tilanteen joukkueelle ja tekee arvokasta näkymätöntä työtä. Voi luoda Pelicansille tiistaina tarvittavat maalipaikat.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle