Jatkuuko Bluesin putki?

LIIGA / Ennakko
Espoon Blues on pelannut voitokkaasti viime otteluissa keräten viimeisistä neljästä pelistään peräti seitsemän pistettä. Tiistaina se saa vastaansa Suomen tämän hetken ykkösjoukkueen, sarjajohtajan Jokerit, jolla on riveissään kiistattomasti liigan paras maalivahti Kari Lehtonen.

Avainpelaajat kunnossa

Molemmat joukkueet starttaavat peliin suhteellisen hyvillä kokoonpanoilla; loukkaantumiset alkavat hellittää myös Jokereiden osalta. Varmuudella valmentaja Valtteri Immosen mukaan poissa on vain sentteri Toni Sihvonen. Frank Banham on Immosen mukaan pelikunnossa, vaikka kärsiikin selkävaivoista, joiden takia pelejä on jäänyt väliin. Mikko Ruutu ja Ilkka Mikkola ovat epävarmoja tapauksia; pelaaminen selvinnee huomenna.

Bluesista poissa ovat varmuudella tutut Mikko Viitanen, Timo Hirvonen sekä Mikael Jämsänen. Muita mahdollisia ovat myös Miika Elomo, jonka nilkka kipeytyi Tappara-pelissä, sekä Markku Hurme, joka sai kiekon niinikään nilkkaansa harjoituksissa. Myös heidän pelaamisensa ratkeaa huomenna.

Erittäin mielenkiintoinen pointti peliin lähdettäessä on Bluesin uusi vahvistus Peter Sarno, joka saapui Suomeen lauantaina ennen Bluesin peliä Tampereella. Ketjukoostumuksista Bluesin joukkueenjohtaja Niki Andersson ei vielä osannut sanoa, mutta Sarnon osalta odotukset ovat selvät.

-Sarnon odotetaan tuovan lisää tehoa hyökkäyspäähän, ja hänen tehtävänsä maalien lisäksi onkin järjestellä paikkoja, toteaa Andersson.

Maalille on molemmilla joukkueilla laittaa loistokunnossa olevat veskarit, vaikka Jarmo Myllyksen alavatsa hieman kipeytyikin Tampereella.

-Jarmo pelaa maalissa, jos on kunnossa. Jos ei ole, emme epäile hetkeäkään laittaa Mikua (Oksa) maaliin, kommentoi maalivahtitilannetta Andersson.

Jokereilla Kari Lehtonen on itsestään selvä valinta, ja Lehtonen voikin ratkaista paljon jo omilla suorituksillaan. Todennäköisesti maalivahtien taistelussa kohtaavat nuoruus ja kokemus. Molemmilla joukkueilla on alla 0-2 voitto vieraista, ja muutenkin kaksi kovakuntoista ryhmää kohtaavat. Lisämausteen otteluun tuo se, että Blues on pystynyt kaatamaan Jokerit varsin useasti kotonaan viime vuosina.

Viimein repeää?

Vähälukuinen espoolaisyleisö on saanut tähän mennessä nähdä kotona varsin mitäänsanomattomia pelejä. Syy on osittain myös vastustajissa, jotka ovat enemmän tai vähemmän tulleet Espooseen jarruttelemaan tai jotka muuten vain eivät suurta yleisöä tarpeeksi kiinnosta. Nyt ovat asiat toisin. Sarjajohtaja, paikallisvastustaja Jokerit luistelee kovalla sykkeellä LänsiAuto-Areenalle, eikä takuulla tule pelaamaan samalla taktiikalla kuin edelliset joukkueet. Jokereilla on edellytykset haastaa Blues jokaisella osa-alueella, myös hyökkäyksessä, jota yleisesti on pidetty Jokereiden heikkona kohtana.

-Bluesin pelissä korostuu erikoisosaaminen, toisin sanoen yksilöt sekä erikoistilannepelaaminen, kommetoi kotijoukkuetta Jokereiden valmentaja Valtteri Immonen.

-LänsiAuto-Areenalla on pieni kaukalo, jossa on aina kova intensiteetti. Mies miestä vastaan-pelaaminen korostuu. Blues osaakin hyvin oman kaukalonsa niksit, jatkaa Immonen.

Vaikka joukkue alkaakin Immosen mielestä hitsautua paremmin yhteen loukkaantuneiden päästessä muiden kanssa samalle tasolle, näkee hän kuitenkin parannettavaa mm. joukkueensa erikoistilannepelaamisessa.

-Yli- ja alivoimapelin on parannuttava, sillä erikoistilanteista ne maalit nykyään tehdään.

Bluesin suurin haaste pelissä tulee olemaan Kari Lehtosen ohittaminen. Koko Jokeri-puolustus onkin pelannut erittäin hyvin, ja maalinteko on ollut täyttä tuskaa vastustajille narripakkaa vastaan.

-Jokereiden puolustuspeli on tiiviimpää kuin millään muulla joukkueella, ja lisäksi maalivahtipeli on loistavaa. Tiukka muuri tulee olemaan vastassamme myös tiistaina, tiivistää Niki Andersson Jokereiden vahvuudet.

Andersson lähtee kaikesta huolimatta luottavaisena otteluun:

-En ymmärrä miksi media on jatkuvasti haukkunut peliesityksiämme, vaikka pisteitä ropiseekin, hän ihmettelee.

-Luulen, että luvassa on hyvä peli Bluesille, Andersson sanoo, ja jatkaa:

-Vähempi ei tietenkään Jokereita vastaan riittäisikään.

Kumpi vie?

Ottelusta on varmasti tulossa tiukka monestakin syystä. Ensinnäkin, maaleja vartioivat kaksi erittäin hyvää maalivahtia. Toisekseen, molemmilla joukkueilla on puolustuspelaaminen ollut viime pelissä todella tiivistä, ja sen merkitys korostuu entisestään kapeassa kaukalossa. Lisäksi kahden nousukuntoisen joukkueen kohtaamisista harvoin tulee yksipuolisia. Maalien määrää on vaikea arvioida, mutta luultavasti mitään maali-iloitteluja ei nähdä. Peli ratkennee suuntaan tai toiseen maalin tai kahden marginaalilla. Yleisömäärä noussee viimeinkin yli viiteen tuhanteen myös Espoossa. Luvassa on siis sähköinen kiekkoilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle