Mielenkiintoinen ilta Pasilassa

LIIGA / Ennakko
Helsingin Jokerit saa Areenan tiistai-iltaan vieraan naapurikaupungista, Espoon Bluesin. Ottelu on molemmille joukkueille tärkeän oloinen.

Molempien joukkueiden pelit ovat viime aikoina olleet varsin vaihtelevia. Bluesin lähihistoriaan mahtuu niin loistokkaat voitot TPS:stä ja IFK:sta, kuin myös tappiot HPK:lle ja Tapparalle. Jokerit taasen pelasi ensin liigan kärkijoukkueita vastaan erinomaisia pelejä murskaten Saipan ja HPK:n ja taistellen pisteet Kärpiltä. Sen jälkeen joukkue kuitenkin on esiintynyt varsin nihkeästi kahdessa viimeisessä ottelussa, joissa se on tehnyt vain yhden maalin, jatkoajalla Pelicansia vastaan. Kauden neljäs tappiokin tuli lauantain pelissä Turussa, kun vatsataudin riepottelema Jokerit kaatui maalein 0-1.

Turussa Jokereilla oli siis pahasti vajaalukuinen miehistö matkassa, mutta tämäniltaiseen peliin on joukkue saanut kaukaloon ihmeparantujan jos toisenkin. Vatsapöhö on poistunut pukukopista ja kakkossentteri Antti Aalto tekee varsin yllättävän paluun kaukaloon. Miehen uumoiltiin palaavan kehiin vasta joulutauon jälkeen, mutta kuntoutuminen on sujunut ilmeisesti odotettua paremmin. Myös Mika Strömberg palaa kaukaloihin loukkaantumisensa jälkeen. Mystisesti poissa on kuitenkin Antti-Jussi Niemi, joka täydentää sairaslistaa Timo Vertalan ja Mikko Ruudun kanssa.

Bluesin jatkuvana huolena on varsin epäonnekas yhteensattuma, kun sen molemmat varsinaiset maalivahdit Mika Oksa ja Jarmo Myllys ovat loukkaantuneena samaan aikaan. Tänään espoolaisten maalinsuulle luistelee vuokralle hankittu alasarjakonkari Sami Heinonen. Bluesin luottopuolustaja Juha Gustafsson on edelleen sivussa virustautinsa myötä.

Ville Peltonen vastaan Jan Caloun

Molemmissa joukkueissa on yksi ylitse muiden: Jokereiden pelin sielu on viimeisen viiden pelin ajan ollut kiistatta Ville Peltonen. Muutaman muun syömähampaan hieman takellellessa on Peltonen puskenut jokerijunaa eteenpäin raiteillaan. Antti Aallon paluun pitäisi hieman helpottaa Peltosen harteilla painavaa taakkaa. Myös Ilveksestä hankittu David Nemirovsky parantaa peliään jatkuvasti. Ykkösketju onkin koottu uudestaan nyt muodostelmaan Peltonen - Aalto - Nemirovsky.

Bluesin ykkösketjua hilaa Suomessa kaikille tuttu mies nimeltään Jan Caloun, joka pelaa ehkä tasapainoisinta kauttaan pitkiin aikoihin. Pistepörssin kärjessä viihtyvä Caloun on vastustajille alati vaarallinen pistekone, joka liukkaudellaan kykenee murskaamaan jokeripuolustuksen. Bluesin kakkonen on sekin varsin mielenkiintoinen kokonaisuus, kun Areenalle luistelee kaksi Bluesin kesken kauden hankkimaa pelaajaa: tshekki Peter Sarno ja uusvanha vahvistus Mike Stapleton.

Espoolaiset ovat harvemmin viihtyneet Areenalla viime vuosina. Ja tänä vuonna Areenan valloittaminen on ollut kaikilta joukkueilta entistäkin vaikeampaa. Jokerit on myös voittanut molemmat joukkueidenväliset kohtaamiset tällä kaudella, yhteismaalit peräti 9-1. Bluesilla on silti oiva mahdollisuus olla ensimmäinen tällä kaudella Areenalla juhlinut vierasjoukkue. Ja vierastaikojen rikkominenhan Bluesilta käy: Espoolaiset nappasivat kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoiton ennen heille kirotulta IFK:n kotijäältä viime torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle