Palola: "Tyhmät jäähyt saatava pois"

LIIGA / Haastattelu
Pata jyräsi Olli Palolan ja Tapparan.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässien voitto oli selvä, kuten loppunumerot 5-1 kertoivat. Porilaiset olivat keskiviikkona yksinkertaisesti vierasjoukkuetta parempia. Olli Palola käänsikin katseensa jo tuleviin otteluihin.

- Tänään oli näköjään tällainen peli. Ei tätä voi liikaa miettiä, vaan katseet on jo käännetty tästä pelistä pois. Nyt pitää vaan keskittyä seuraavaan matsiin, Olli Palola totesi ottelun jälkeen.

Ässien esitys oli hyvä, mutta lukemat mairittilevat porilaisia. Peli oli lopulta varsinkin kahden ensimmäisen erän ajan lukemia tasaisempi. Erityisesti ottelun alussa Tapparallakin oli omat paikkansa ja hyvät hetkensä.

Porilaisten voiton suurin tae oli yllättäen hyvin toiminut ylivoima. Koko kauden ajan Ässät on tuskastellut juuri ylivoimansa kanssa, mutta toisin kuin maanantaina Tampereella, tällä kertaa kiekko pomppi Ässille suotuisasti.

- Ässien ylivoima toimi tänään ja he tekivät sen avulla tarvittavat maalit. Ei siinä mitään sen suurempaa dramatiikkaa ollut.

Lopulta ylivoima oli vain osoitus siitä, miksi Ässät oli illan koitoksessa tamperelaisia parempia. Porilaiset olivat tamperelaisia astetta huolellisempia ja ennen kaikkea he voittivat suurimman osan kaksinkamppailuista. Erityisesti oman maalinsa edessä Tappara oli yllättävän kesy.

Illan pelissä näytti siltä, ettei Tapparalla ollut keinoja pysäyttää Ässien tehokasta karvaamista ja hyvää joukkuepeliä. Vierasjoukkueella ei myöskään näyttänyt olevan keinoja murtaa Padan tiivistä joukkuepuolustusta paria pientä väläytystä lukuun ottamatta.

- Ässillä on hieman erilainen pelityyli kuin aiemmilla vastustajilla ja he puolustavat todella hyvin. Mutta jatkossa pitää vain pyrkiä liikkumaan aiempaa paremmin ja karsia tyhmät jäähyt pois. Ei näitä pelejä alivoimalla voiteta.

"Perjantaina on uusi päivä"

Ässien ja Tapparan finaalisarjassa on vielä kaikki auki. Yksi patapaitojen suurinumeroinen voitto ei vielä kallista voimasuhteita suuntaan tai toiseen. Kummallakin joukkueella on alla yksi voitto ja tasaisessa sarjassa kummallakin joukkueella on käytännössä yhtä suuri mahdollisuus napata himoittu mestaruus.

Sarja jatkuu perjantaina Tampereella. Oman kotiyleisönsä edessä Tapparan esitys tulee varmasti olemaan paljon parempi. Ässiä vastaan asettuu tuolloin ärsytetty Tappara. Finaaleissa ei ole vaikea motivoitua, kun voitolla mestaruus olisi taas askeleen lähempänä.

- Finaaleissa on aivan huikeaa pelata. Tunnelma on ollut loistava molemmissa halleissa ja viikonloppuna tunnelma on varmaan vieläkin parempi. Tällaisessa metelissä on todella hieno pelata, Palola totesi.

Luvassa on tasainen kamppailu, jossa Tapparan kannattaa luottaa omiin vahvuuksiinsa. Tamperelaisilla ei ole mitään syytä tehdä mitään isoja muutoksia. Kyse on lähinnä pienten asioiden parantamisesta.

- Pitää vain jatkaa samoilla linjoilla kuin aiemmin. Pitää vain saada jalkaa paremmin liikkeelle, sekä olla maalipaikoissa keskittyneempi ja huolellisempi. Perjantaina on uusi päivä.

» Lähetä palautetta toimitukselle